Най-голямата авиокомпания в България (на база пазарен дял, по фирмени

...
Най-голямата авиокомпания в България (на база пазарен дял, по фирмени
Коментари Харесай

Wizz air може и да се възползва от неволите на Ryanair

Най-голямата самолетна компания в България (на база пазарен дял, по фирмени данни) - Wizz air, може да се възползва от обстановката, в която се намира съперникът й ирландската Ryanair. 

Припомняме, че нискотарифната самолетна компания Ryanair понижи полетите от графика си за лято 2024 година, откакто удостовери на 1 март, че чака да получи единствено 40 от 57 планувани самолета Boeing 737-MAX800, които трябваше да бъдат доставени преди края на юни 2024 година

" Не изключваме никакви благоприятни условия. Нашият екип следи обстановката и в случай че имаме потенциала мисля, че ще обмислим опцията ". Това отговори Саша Вислаус, управител " Корпоративни връзки " в Wizz Air Group на въпроса на money.bg дали Wizz air възнамерява да заем част от полетите на Ryanair от София и Варна. Тя акцентира, че Wizz Air приключва 2023 година с растеж в резултатите си за България - над 18 000 осъществени полета от и до България, което е с 14% повече по отношение на 2022 година Авиокомпанията записва и 20% годишно нарастване на потенциала и 28% пазарен дял.
 Летище Бургас възобновява полетите на Ryanair и Wizz Air: Кои ще са водещите дестинации?
Летище Бургас възобновява полетите на Ryanair и Wizz Air: Кои ще са водещите дестинации?

Аерогарата в Бургас ще посреща пасажери с възобновена настилката на пистата и светосистема

Wizz Air разполага с две бази в България - в София и Варна, като през минала година и половина самолетната компания трябваше да понижи броя на самолетите си в тези бази, които сега са общо 7. Саша Вислаус акцентира, че Wizz Air има желание и желае да върне тези няколко самолета назад в българските й поделения.

Тя изясни, че повода, заради която самолетите са били пребазирани са непланираните инспекции на моторите им, които не са осъществени под контрола на самолетната компания.

" Трябваше да отимизираме нашата мрежа, като запазим потенциала на равнището, което беше през 2023 година и трябваше да създадем някои оптимизации в цялата ни мрежа ", сподели още тя. И добави: " Знаем, че през 2025 година тези самолети ще бъдат освободени, като в същото време ние ще продължаваме да получаваме нови самолети. Очакваме идната година да бъде доста " по-голяма " от 2024 година ".
 Дестинациите на летище София: Топ 10 на страни, градове и аерогари
Тел Авив изпреварва Варна и Мюнхен: Кои са 10-те най-посещавани дестинации от летище София?

Нова подробна статистика демонстрира забавни трендове

По нейни думи през идната година самолетната компания ще разполага с спомагателни 80 самолета - 40 ще бъдат върнати, а други 40 ще са нови. 

Първият полет на Wizz Air от България излетява през 2005 година - от София до Будапеща. В момента в България самолетната компания предлага общо 47 маршрута до 18 страни, оперира със 7 от най-модерните самолети Airbus (базирани както в София, по този начин и във Варна) и с над 360 членове на екипажа.
 Дестинациите на летища Варна и Бургас: Топ 5 на страни, градове и аерогари
София изпреварва Лондон и Виена: Кои са 5-те най-посещавани дестинации от летища Варна и Бургас?

Нова подробна статистика демонстрира забавни тенденции
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР