Най-голямата американска банка "Джей Пи Моргън Чейз" е платила на

...
Най-голямата американска банка "Джей Пи Моргън Чейз" е платила на
Коментари Харесай

Джей Пи Моргън възнагради шефа си с 31.5 млн. долара

Най-голямата американска банка "Джей Пи Моргън Чейз " е платила на основния си изпълнителен шеф Джейми Даймън 31.5 млн. щ. $ за 2020-а, тъкмо колкото и за 2019-а. Това излиза наяве от импортираната на 21 януари форма, която се попълня за регулаторните органи. В нея се показва, че "въпреки невижданите здравни и стопански последици от COVID-19 " банката е отчела рекордна облага и е поддържала мощен баланс, като в същото време е заделила кредитни хранителни запаси за 12 милиарда $.

Акциите на "Джей Пи Моргън " изгубиха 8% от пазарната си оценка през 2020-а макар възхода си в края на годината вследствие на сериозния срив на банковите приходи от кредитната й активност, обусловени от падащите лихвени проценти и високия размер на запасите, заделени за покриване на загуби от неприятни заеми. За съпоставяне, показателят KBW, който следи цените на банковите акции, се е намалил с 5.5% през 2020-а, а книжата на най-големият противник на "Джей Пи Моргън " - "Бенк ъф Америка " - са се обезценили със 7 %.

"Джей Пи Моргън ", сходно на други банки от Уолстрийт, е предизвестила личния състав си, че няма да има великодушни награди за предходната година макар мощните финансови доходи на поделенията за търговски интервенции и капиталови банкови услуги. Кредитните институции се пробват по всякакъв начин да реализират баланс сред изплатените хонорари за постигнатите резултати и обективната истина, че до момента в който елементарните хора се борят да оцелеят по време на пандемията, банкерите не престават да богатеят. Когато "Джей Пи Моргън " разгласи мощните си финансови резултати за четвъртото тримесечие на 2020-а, Даймън прикани за нерешителност с думите: "Това не би трябвало да се приема като похвала, тъй като не е ".

"Джей Пи Моргън " е първата огромна банка от Уолстрийт, която огласява годишното заплащане на основния си изпълнителен шеф. 64-годишният Даймън остава един от най-високо платените шефове на щатска кредитна институция. Подобно на 2019-а, пакетът му от хонорари включва 1.5 млн. $ съществена заплата, 5 млн. $ под формата на награди и 25 млн. $ в акции, блокирани за незабавна продажба, чиято стойност варира според от пазарната оценка на банковите бумаги.

В личен проект 2020-а бе година на съществено здравно тестване за господин Даймън. През март той бе приет в болница по неотложност и претърпя животоспасяваща сърдечна интервенция. Месец по-късно той се върна в офиса на цялостен работен ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР