Най-голям теч на информация е разкрит за 189 души след

...
Най-голям теч на информация е разкрит за 189 души след
Коментари Харесай

189 са най-засегнатите от хакерската атака в НАП

Най-голям теч на информация е оголен за 189 души след хакерската офанзива в Националната организация за приходите, оповестиха от ведомството. Оттам допълват, че няма нужда близо 4-те милиона българи, чиито персонални данни са изтекли незаконно, да сменят персоналните си карти.

От приходната организация оповестяват, че ще се свържат персонално със 189-те души, за които е изтекла най-вече информация. Тя е композиция от имена, ЕГН, адрес, номер, годност и издател на годна персонална карта. За тези жители съществува по-голям риск от евентуални злоупотреби и те ще бъдат персонално известени от Националната организация за приходите незабавно по телефон или имейл, допълват от организацията.

Предстои и публикуването на приложението за инспекция за нелегално публикувани персонални данни за всички. То ще работи с ЕГН, като ще изпраща резултатите от обработката на въведен от потребителя мобилен номер. Проверката ще е еднократна - единствено за един човек и ще дава отговор само дали има нелегално разкрита информация. Това е належащо, с цел да се подсигурява, че няма да се злоупотребява с непознати персонални данни, допълват от Национална агенция за приходите.

В момента в организацията съпоставят нелегално публикуваната данъчно-осигурителна информация с тази в действителните си бази данни, с цел да се ревизира дали няма дописване или операция. След привършване на инспекциите, организацията ще може да даде на лицата и информация за съответния вид данни, които са били публикувани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР