Най-големият военен кораб на Турция и първият в света носител

...
Най-големият военен кораб на Турция и първият в света носител
Коментари Харесай

Турският флот получи най-големия си военен кораб TCG „Анадолу“

Най-големият боен транспортен съд на Турция и първият в света притежател на безпилотни бойни летателни апарати беше предаден през днешния ден на турските военноморски сили, заяви Анадолската организация (АА) за Българска телеграфна агенция според съглашението за продан на информация сред двете организации.

Построен в истанбулската корабостроителница „ Седеф “, корабът TCG „ Анадолу “ може да транспортира хеликоптери, дронове, сухопътни транспортни средства, леки бойни кораби и личен състав.

Yolun açık olsun TCG Anadolu.

В речта си на церемонията по предаване на кораба в Истанбул, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган сподели, че TCG „ Анадолу “, на който могат да кацат и изхвърчат най-големите и най-тежки хеликоптери и дронове, е първият боен транспортен съд в света с тези качества.

Турските дронове „ Байрактар “ TB3 и „ Къзълелма “ и леките щурмови самолети „ Хюрджет “ могат да кацат и изхвърчат от кораба, добави Ердоган.

Турция ще може да организира военни и филантропични интервенции по целия свят с помощта на кораба, който може да носи танкове и бронирани машини, акцентира турският президент.

Bir hatırası.

Note for history;
with Bayraktar TB3 & KIZILELMA
aboard droneship TCG-ANADOLU. ✈️

Оръжието на кораба, бойното ръководство, оборудването за електронна война, инфрачервено търсене и следене, електрооптично търсене, лазерното предизвестие, системите за торпедна отбрана и радарите са локална разработка, сподели Ердоган.

Около 131 подизпълнители са се присъединили в процеса на създаване на кораба, сподели Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР