Най-големият туристически инвеститор в Община Трън напуска региона. Инвеститорът, който

...
Най-големият туристически инвеститор в Община Трън напуска региона. Инвеститорът, който
Коментари Харесай

Най-големият туристически инвеститор бяга от гр.Трън! Зелената илюзия, че със спирането на мината, регионът ще стане туристически оазис се


Най-големият туристически вложител в Община Трън напуща района. Инвеститорът, който имаше желание да построи вилно населено място на брега на язовир Ярловци, до река Ерма си плюе на петите и бяга от там, продавайки парцела си от 128 декара по 5 лв. квадратния метър. Общата цена на имота и плана е 320 000 евро.

В обявата на имота е написано:

Прекрасна природа, безшумно и красиво място с благоприятни условия за всевъзможен тип туризъм, лов на риба, спорт и отдих. Земята е преотредена, има позволение за създаване на транспортен достъп, както и план. 70 еднофамилни къщи, обслужващи здания, спортни терени, басейни, вътрешни алеи, кей. Продава се земята дружно с утвърждения план. “.



Най-мащабното капиталово предложение в областта на туризма в Трънско в началото предвиждаше създаване на път с ширина 4 метра, свързващ Главановци с вилното населено място, както и 150 къщички, всяка от които с разгърната застроена повърхност до 250 квадратни метра. Предвиждаше се да бъде издигнат спортно-рекреационен център, търговски площи, външен басейн, паркинг и техническа инфраструктура. През 2016 година планът мина безпроблемно публично разискване и утвърждение от Регионалната ревизия по околна среда и води-Перник, защото площта му е ситуирана в предпазена зона „ Руй “, оповестява локалния уебсайт „ Западно “.

Освен това се намира в непоследствена непосредственост до язовир „ Ярловци “, само че съгласно капиталовото предложение не се предвиждаше създаване на пречиствателна станция, а ями за отпадните води.



С това зелената заблуда, че със прекъсването на мината, Трън ще стане туристически оазис се сгромоляса.

/zapernik.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР