Най-големият работодател в областта на информационните технологии у нас DXC

...
Най-големият работодател в областта на информационните технологии у нас DXC
Коментари Харесай

Работодателят с най-много служители в ИТ индустрията у нас ще удвои екипа си

Най-големият шеф в региона на осведомителните технологии у нас DXC Technology е вложил близо 700 000 лева в образования на своите чиновници. Назначенията в компанията от началото на тази година са над 600 и дружно с наетите от сътрудници и неотдавна добитата Luxoft, общият брой на чиновниците надвишава 4500 души. Това разгласи Камен Добрев, шеф "Глобален център за услуги "| в DXC Technology по време на събитие във връзка наемането на 3500-я чиновник на компанията. Над 870 от чиновниците са минали професионални образования от началото на актуалната година като компанията възнамерява да удвои екипа си в България до 7000 души в идващите четири години. Центърът за изнесени услуги на DXC Technology е най-големият в Европа и е един от шестте в света с Digital Transformation Center, където се оферират иновационни решения, които подкрепят цифровата промяна на клиентите.

DXC Technology е американска ИТ корпорация, която поражда у нас след сливането на Computer Sciences Corporation и бизнес-линията на Hewlett Packard Enterprise. Компанията обслужва с цялостни ИТ решения над 6 000 клиента допълнително от 70 страни. Към момента DXC Technology работи по разнообразни планове в региона на самостоятелните коли, роботика и автоматизация на бизнес процеси и други, разкривайки нови работни места.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов взе присъединяване в церемонията по връчването на грамота на 3 500-ия чиновник на DXC Technology. "През последните години българското държавно управление се ангажира да развива новаторски производства с висока добавена стойност, да резервира привлекателността си като дестинация за директни задгранични вложения, да усъвършенства бизнес климата и да усили опциите за софтуерно развиване ", съобщи министърът на стопанската система. Той акцентира, че икономическата политика на България дава приоритет на разширението на разнообразни браншове, като осведомителни и информационни технологии, екологични технологии и нововъведения за да се привлекат повече вложения.

"Средногодишният ритъм на повишаване на добавената стойност в бранша за последните 10 години е над 25%, като последните данни възлизат на 1.14 милиарда евро ", съобщи министър Караниколов. По време на церемонията той напомни, че България има основните фактори, нужни за развиването на сполучливи бизнес и капиталови планове. "Прилагаме едни от най-ниските данъчни ставки в Европейски Съюз: 10% корпоративен налог, 0% за реинвестирана облага в общини с висока безработица, 10% налог върху персоналните приходи, 5% налог върху дивидентите ", добави Караниколов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР