Най-големият производител на дограма у нас „Ролпласт“ завършва изграждането на

...
Най-големият производител на дограма у нас „Ролпласт“ завършва изграждането на
Коментари Харесай

Ролпласт завършват производствената си база за 70 млн. лв. в Костинброд

Най-големият производител на дограма у нас „ Ролпласт “ приключва построяването на индустриалната си база в Костинброд.

Целият развой стартира преди 10 години, а общата инвестиция в предприятието за този интервал възлиза на 70 млн. лева Първата копка на последния стадий от построяването въз основата на „ Ролпласт “ в Костинброд беше направена от министъра на стопанската система Даниела Везиева.

Последната фаза от плана е ориентирана към внедряването на машини от ново потомство, разширение на съществуващо хале и построяването на административна постройка, сподели притежателят на компанията Светлин Николчев пред Mediapool.

С реализацията на плана „ Ролпласт Груп “ ще разполага с 40 000 кв.м индустриална база.

Инвестицията единствено в последния 6-ти стадий от строителството възлиза на към 18 млн. лева По-голямата част от средствата са ориентирани към закупуването на автоматизирани машини за произвеждане на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, порти и щори. Те са от ново потомство отговарящо на Индустрия 4.0, изясни Николчев.

По думите му пренастройването на промишлеността към новите действителности – автоматизиране на процеса на произвеждане е неотложно с оглед дефицита на работна ръка и все по-високите условия на служащите към изискванията на труд.

Компанията „ Poлплacт " e cъздaдeна пpeз 2000 година и е cpeд вoдeщитe пpoизвoдитeли нa вpaти, пpoзopци и щopи в Eвpoпa. Дневният потенциал на компанията е 2000 кв. метра прозорци и над 2000 кв. метра стъклопакети. За групата работят към 500 души.

Дружеството изнася към 40% от продукцията си за Балканитеи Западна Европа. Компанията има дъщерни представителства в Северна Македония, Сърбия, Гърция, Албания и Черна гора, а в проектите ѝ за 2022 година влиза и разкриване на посланичество в Хърватия. Амбицията на притежателя ѝ е да навлезе и на американския пазар, само че към този момент покупко-продажбите са единствено единични.

След спешната 2020 година, когато оборотът на компанията падна до 60 млн. лева, през тази година чакаме растеж с 20 на 100, сподели Светлин Николчев.

Разширяването на производството на компании в страната е доказателство, че това се прави оценка позитивно, както от български, по този начин и от непознати вложители, сподели министърът на стопанската система Даниела Везиева.

Разширяване на индустриалната зона на Костинброд

Тя се срещна с представители на фирмите от индустриалната зона в Костинброд, с които разиска бъдещето ѝ развиване.

Програмата за обществена поддръжка за развиване на индустриални паркове и възстановяване на инфраструктурната им съгласуваност по Националния проект за възобновяване и резистентност дава извънредно добра опция зоната в Костинброд да се разрасне, уточни Везиева.

По думите ѝ в програмата е планувано построяването на няколко типа инфраструктура, измежду които довеждаща техническа инфраструктура, профилирана - центрове за образование на чиновници, лаборатории за потребностите на предприятията в парка, обществена, както и зелена и новаторска инфраструктура.

На срещата бяха разисквани още и опциите за кандидатстване по Плана за възобновяване и резистентност, както и в каква посока ще се развива бизнесът в Костинброд. Допустими за кандидатстване за подкрепяне по проекта са както община Костинброд, по този начин и самата индустриална зона, сподели Везиева.

Заради близостта на Костинброд до София градът стана прелъстителен център за редица огромни компании, профилирани най-вече в произвеждане на хранителни артикули,напитки и произведения от
хартия и картон. Сред тях са „ Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България” АД, птицекомбината „ Джиев” АД, „ Олинеза” ООД, „ Джимис-Еф Би Ти” АД, “Кенар” за салати и подготвени храни, фабриката за кафе, благосъстоятелност на „ Крафт фуудс България” АД, „ Нива” АД за растителни масла, както и водачът в полиграфическата промишленост „ Мултипринт” ООД и фабриката „ Санитекс” ООДза санитарно-хигиенни материали.

Покрай огромните компании през последните години се следи повишаване и на броя на микро предприятията. По тази причина в общия организационен проект на Костинброд бяха заложени близо 820 хектара за индустриалните терени, което е към 3.22 % от територия на общината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР