Най-големият производител на бира в света Anheuser-Busch InBev, който прави

...
Най-големият производител на бира в света Anheuser-Busch InBev, който прави
Коментари Харесай

Производителят на Stella Artois се готви за най-голямото IPO в света за 2019 г.

Най-големият производител на бира в света Anheuser-Busch InBev, който прави Stella Artois и Budweiser, се надява да набере съвсем 10 милиарда $ от фондовата борса в Хонконг, отбелязвайки най-голямото в началото обществено предложение (IPO) в света през тази година, оповестява France24.

Азиатско-тихоокеанското поделение на Anheuser-Busch InBev - Budweiser Brewing Company ще предложи 1,63 милиона акции на цена сред 5.13 щ. $ и 6.02 щ. $, или общо сред 8,3 милиарда $ и 9,8 милиарда $, заяви Bloomberg.

Паричните средства ще разрешат на Budweiser да сътвори "местен първенец ", който ще помогне на AB InBev да понижи дълга си, съгласно основния финансов шеф Фелипе Дутра. Фирмата се стреми да се върне към бизнеса с бира в Азия, до момента в който е главен състезател в премиум пазара на Китай, купувайки локални марки, с цел да доближи и до по-младото потомство, се споделя в отчета.

Белгийско-бразилският колос Anheuser-Busch, най-големият пивовар в света, който купи своя съперник SABMiller през 2016 година, означи спад на облагите си с 14.7% до 6.793 милиарда $ през предходната година, само че предвижда мощен растеж през тази година.

Ако доближи своя капацитет, IPO-то на компанията ще бъде най-голямото в света, като през актуалната година "шампион " бе Uber, набирайки вложения за 8.1 милиарда $.

Това обаче може елементарно да бъде преодоляно, в случай че проектите на Alibaba продължат, имайки поради, че софтуерната компания желае да набере 20 милиарда $ от борсата в Хонконг. Компанията събра 25 милиарда $ преди пет години в Ню Йорк, когато означи и най-голямото IPO в света.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР