Най-големият производител на автомобили в света е Toyota Motor Corporation.

...
Най-големият производител на автомобили в света е Toyota Motor Corporation.
Коментари Харесай

Toyota: електромобилите никога няма да заемат повече от 30% от пазара

Най-големият производител на коли в света е Toyota Motor Corporation. Тази компания е мъчно да се назова последовател на електрификацията на леките коли, макар че играе значима роля в разпространяването на хибридите. Компанията продължава да се опълчва на разпространяването на електрическите транспортни средства с акумулатори.  А в този момент внукът на нейния създателя твърди, че те в никакъв случай няма да получат повече от 30% от международния пазар.

Трябва да се подчертае, че „ локалните победи “ над това изказване към този момент се печелят от електрическите коли. В Норвегия да вземем за пример електрическите коли към този момент заемат повече от 82% от пазара на всичките нови коли. В Швеция този дял е достигнал 32%. Всъщност даже най-големият авто пазар в света, какъвто е Китай, не е толкоз надалеч от упоменатия от Toyota крайъгълен камък. Миналата година електрическите коли са формирали 24% от продажбите на леките коли в тази страна.

Както отбелязва Bloomberg, ръководителят на Toyota Motor Акио Тойода е направил обичайно скептичните си изказвания по време на неотдавнашна лекция. Според него в дълготраен проект електрическите коли с акумулатори ще могат да заемат 30% от първичния пазар на коли. Останалата част от продажбите ще се образува от класическите коли с ДВГ, хибридите и колите с водородни задвижващи системи. Да напомним, че неотдавна Toyota изрази желанията си да продължи да създава нови модели с мотори с вътрешно горене. А преди този момент стартира концепцията за прекачване на тези силови елементи към потреблението на водород вместо бензин и дизелово гориво.

Тъй като един милиард от жителите на нашата планета към момента нямат достъп до електричество, както изясни ръководителят на Toyota, би било неправилно да се ограничи изборът на купувачите единствено до скъпи коли с електрическо задвижване.

„ Потребителите, а не политиците или регулаторите, би трябвало да вършат този избор “, сподели Акио Тойода. Според него моторът с вътрешно горене без подозрение ще има място на пазара.

Нека да напомним, че самата Toyota е произвела единствено 95 000 електрически автомобила през предходната година. Това подхожда на към 1% от индустриалната ѝ стратегия. До 2026 година тя има намерение да усили годишните си индустриални размери на електрически автомобили до 1,5 млн. броя, а до края на десетилетието ще ги усили до 3,5 млн. автомобила годишно.

Според изчисленията на BloombergNEF до 2040 година електрическите автомобили ще заемат 75% от първичния пазар на коли и най-малко 44% от международния парк от пътническия авто парк по пътищата. Toyota избира да поддържа няколко типа задвижвания, които да предлага на клиентите, и влага освен в хибриди, само че и в коли с водородни горивни кафези.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР