„Най-големият проблем на Наредба №7 са доплащанията на медицинските изделия

...
„Най-големият проблем на Наредба №7 са доплащанията на медицинските изделия
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов, БСП: Няма да допуснем трусове с наредбата за медицинските изделия

„ Най-големият проблем на Наредба №7 са доплащанията на медицинските произведения и помощните средства. Инфлацията повлиява съществено на цените спрямо 2008 година, а ценовите оценки са същите. Т.е. самата ценова основа на връзките с този раним контингент е доста сбъркана. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Георги Михайлов на чуването в Народното събрание на шефа на НЗОК Петко Салчев.

Той обърна внимание, че тази разпоредба е направена не от проф. Салчев и от сегашните ръководещи, защото е от 31 март 2021 година Проф. Михайлов увери, че казусът ще бъде решен.

Като втори сериозен проблем той сложи въпроса за документа за качество, който по неговите думи не е решен в наредбата. „ Разписано е едно неразбираемо определение, вътрешна система на надзор, което нищо не значи. Не е нито европейски документ, нито ISO”, уточни националният представител от левицата.

„ Третият проблем е с последствия най-много за самите хора с увреждания. Има едно стандартизирано произвеждане в огромни мащаби на разнообразни типове помощни средства. Но когато приказваме за хора със характерни условия, там никакво всеобщо произвеждане не може да се направи. Там се вършат поръчкови изработки с доста сериозна цена и тази цена пада напълно върху индивида с увреждане “, сигнализира проф. Георги Михайлов.

„ Няма да допуснем да се срещнем с този проблем ненадейно в средата на лятото и да има земетресения. Хората с увреждания нямат потребност от това “, безапелационен бе той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР