Най-големият проблем на България е това, че ние не обучаваме

...
Най-големият проблем на България е това, че ние не обучаваме
Коментари Харесай

Александър Димитров: Един необучен политик може да затрие половината държава

Най-големият проблем на България е това, че ние не образоваме политическия си хайлайф. Трябва да имаме фондации, които да финансират образованието на политици. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Александър Димитров, лекар по политически науки и основател на " Мастърклас за политици ".

" На Запад има такива фондации, Уестминстърската фондация във Англия. В България работят немски фондации, които са стигнали до там, че да отделят средства за образование на българския политически хайлайф, а България не отделя нищо за това. И това е най-малкото притеснително, съгласно мен ", обърна внимание той.

Според Димитров българските политици имат доста какво да учат, само че всеки си има друг проблем и недостиг: " Най-трудно обаче в последно време се оказва, че те са политически необразовани в огромната си част. Те не схващат политиката, не схващат философията на играта, и това е доста ужасно. Те не схващат когато договарят един с различен, те не могат да произведат даже качествени договаряния ", означи той.

" Представете си, в случай че желаете да станете доктор, вие учите 7 години, следва специализация още най-малко 3 години и по-късно процедура до момента в който бъде построен един същински експерт. За да станеш политик в България, не се изисква никакво обучение. И до момента в който един доктор може да убие 1, 10 или 20 индивида с грешките си, един политик необразован, с грешките си, може да затрие половината страна. И това е доста тъпо. Аз се пробвам, съгласно личните си благоприятни условия, да направя крачка към един по-добър политически хайлайф. За страдание, партиите, една от главните им задания е рекрутирането на фрагменти, а те не се оправят с това. Партиите никнат като гъби, на шестия месец ги няма. Едни нови хора влизат, и аз постоянно съм се учудвал на гласоподавателите, че дори и на политиците, които гордо застават и споделят: “Ето, при нас единствено нови и хора ". Ами вие, бихте ли хванали нови, необучени хора, да ви създадат мозъчна интервенция, в случай че се нуждаете от нея или да ви пипат по очите, по зъбите, в случай че касае личното ви здраве ", разяснява още Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР