Най-големият ни черноморски курорт посреща туристи с обновени улици, тротоари

...
Най-големият ни черноморски курорт посреща туристи с обновени улици, тротоари
Коментари Харесай

Разширяват синята зона в Слънчев бряг, цената остава 2,50 лв. за час

Най-големият ни черноморски курорт посреща туристи с актуализирани улици, тротоари и осветяване
Най-големият ни черноморски курорт Слънчев бряг към този момент е изцяло подготвен за сезона. Ремонтите по облагородяване на инфраструктурата завършиха и от през днешния ден към този момент влиза в действие нов режим, с който ще се обезпечи безпроблемно протичане на лятото, оповестиха от сдружението.

Оттам успокоиха, че са спазили периода за подготвителните работи. Това значи, че туристите

няма да прескачат трапове и арматура

Паркирането в синята зона в комплекса ще се заплаща след 1 юни. Цената е без смяна от предходната година - 2,50 лева на час. Обхватът ѝ обаче е уголемен, с цел да има повече места за паркиране, тъй като дефицитът се усещаше осезаемо през август.

До през днешния ден в комплекса паркирането беше гратис, с цел да се улесни подготовката на обектите за сезона.

“Представителите на туристическия бизнес чакат мощен сезон с доста гости и ние като сдружение, притежател и оператор на инфраструктурата ще продължаваме да правим всички нужни действия за обезпечаването му ”, съобщи изпълнителният шеф на “Слънчев бряг ” АД Златко Димитров.

Прогнозите на туроператорите са за

25-30% ръст на туристите

в Слънчев бряг това лято. В момента в курорта има най-вече поляци, малко скандинавци и румънци през уикендите. По-масов туристопоток се чака в средата на юни, когато стартира дейната чартърна стратегия на летище Бургас. Летовниците ще усетят подобренията в курорта на всички места, уверени са от държавното сдружение.

По време на подготвителния интервал в зона “Изток ” в Слънчев бряг бяха построени нови тротоарни настилки, преасфалтирани са доста улици навътре в комплекса, има нова маркировка, сменени са и осветителни тела.

Ремонтните действия обгърнаха крайбрежната алея, централната към хотел “Кубан ”, ул. “Първа ”, където са възобновени и настилките към спирките на публичния превоз.

Нови тротоари бяха построени и до доста от огромните хотели, до станцията на Министерския съвет и контролно-пропусквателен пункт Магура.

За ремонтите в черноморския комплекс тази пролет са били изхарчени 1,5 млн. лева

Инвестициите в озеленяване,

обезпаразитяване и паркоподдържане са в размер на 360 000 лева За асфалтови настилки са дадени над 210 000 лева, а за полагане на нови трототари - 250 000 лева

“Слънчев бряг ” АД с преобладаващо държавно присъединяване стопанисва и ръководи инфраструктурата в зона “Изток ” на повърхност от 650 000 кв. м, има лична ВиК мрежа. В зона “Запад ” има 55 000 кв. м земя, където разполага и с оранжерия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР