Най-големият мит, на който хората се хващат, е вярата, че

...
Най-големият мит, на който хората се хващат, е вярата, че
Коментари Харесай

Коя диета е подходяща за вас според вашата възраст

Най-големият мит, на който хората се хващат, е вярата, че нещо, наречено " съвършена диета ", съществува. Всяко човешко тяло е друго и несъмнено, положителната диета за един човек може да не е такава за различен.

Въпреки това, според от вашата възраст, има някои хранителни артикули, които би трябвало да избягвате и други, които да включите в ежедневната диета, с цел да поддържате добра форма и здраве. Да забележим кои са те.

1. Тийнейджърски години

На този стадий вашето тяло пораства и се развива. Ето за какво има потребност от доста хранителни субстанции. Също по този начин, тогава настава и времето, в което хората стартират да пропущат закуска и да следват диети, състоящи се основно от нездравословни храни. Това е неверно.

Ако се намирате в тази възрастова група, превърнете ежедневната закуска в табиет. Не е нужно да премахвате обичаните храни, само че помислете за понижаване на тяхното количество. Добавете повече хранителни артикули, богати на калий, желязо и протеини, във вашата диета.

2. 20-30-годишна възраст

След като навършите 20-годишна възраст, е време да превърнете нездравословните храни в здравословни. Опитайте да замените картофения чипс с пуканки, млечния шоколад с мрачен, сладоледа с кисело мляко... и да приемате повече пилешко месо, приготвено на скара. И не забравяйте да добавите храни, богати на фолиева и Омега-3 мастни киселини, към вашата диета. Ето част от тях: самун, орехи, паста, сьомга, зеленолистни растения, тестени произведения и семена от чия.

3. 30-40-годишна възраст

За да забавите телесните промени, които настъпват в този интервал, включете храни, богати на калций и протеини към вашата диета. Те укрепват костите и построяват мускулите. Яйцата, ядките, семената, соевите артикули, пилешките гърди и киноата са превъзходен избор. Киселото и прясното мляко също са от значително значение за подсилване на костите, само че, в случай че е належащо, може да помислите за банкет на добавки с калций и протеини.

4. 40-50-годишна възраст
Спрете да пиете това през 2022 година, с цел да сте здрави
Безалкохолните питиета имат ободрителен усет и могат да са прелестно допълнение за следобяд пред тв приемника, излизане до киното или вечеря...
Прочети повече
За да регулирате равнищата на кръвна захар и да подсилите метаболизма, в този интервал, пробвайте се да включите повече фибри във вашата диета. Натурални артикули като броколи, картофи и зеленолистни зеленчуци елементарно могат да снабдят тялото с тези хранителни субстанции. Избягвайте джънк фууд. Но, в случай че въпреки всичко желаете да се поглезите, може да консумирате зеленчукови бургери. Те са здравословни и богати на фибри, от които вашето тяло има потребност. Вместо да ги поръчвате, пробвайте се да ги приготвите в домашни условия. Други храни, които може да консумирате са здравословни приготвените сандвичи, обезмаслените млечни артикули и плодовете и зеленчуците. Не забравяйте да добавяте протеини към всяко хранене.

5. 50-60-годишна възраст

Метаболизмът се забавя с придвижване на възрастта. Ето за какво е целесъобразно да консумирате храни, които са лесни за асимилиране от тялото. След като навършите 50-годишна възраст, би трябвало да замените прясното мляко с бадемово и елементарната зърнена закуска с детска - тя не съдържа аромати и захар (и въпреки всичко, в случай че желаете да я подсладите, може да добавите малко мед). За да намалите признаците на стареене, приемайте повече ядки, спанак, броколи, авокадо и боровинки. Консумацията на ябълки, въпреки това, оказва помощ за понижаване на холестерола и облекчение на диабета.

6. Над 60-годишна възраст

Ако сте над 60-годишна възраст, не забравяйте всеки ден да включвате 5 порции зеленчуци и 2 порции плодове. Консумирайте храни, богати на желязо, като фасул, леща и спанак. Соята и зеленолистните могат да ви оказват помощ да поддържате здравето. В допълнение към тях - намалете приема на сол. Проверете за добавена такава в питателните артикули, преди да ги купите. Пийте повече вода и избягвайте джънк фууд и захарни произведения, колкото можете.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР