Най-големият крокодил в света е починал. Това се е случило

...
Най-големият крокодил в света е починал. Това се е случило
Коментари Харесай

Убиха най-големия крокодил

Най-големият крокодил в света е умрял. Това се е случило в екопарк парк във Филипините, провинция Агусан дел Сур. Видът на въпросния крокодил се среща в морската вода. Точно там е изял и своите жертви, поради които е уловен и в този момент живее в екопарк.

Дължината на животното е била 6 м и 17 см, а тежината му е над 1 звук. Огромното животно е било хванато през месец септември 2011 година, а с цел да съумеят да го заловен, в интервенцията са взели участие над 100 души. Преди да бъде сполучливо заловен и занесен в екопарка, крокодилът е бил търсен повече от три седмици и примамван да се появи. Причината да бъде изваден от водата е, че голямото влечуго е почнало да атакува и изяжда локалните хора.

Във времето преди да бъде изместен в екопарка, крокодилът сигурно е причина за гибелта на най-малко двама риболовци. Крокодилът е записан в книгата на Гинес поради рекордните си размери като най-голямото животно, което не живее в своята естествена среда.

Гигантското влечуго си има име – наричали са го Лолонг.

В момента, когато Лолонг е бил пренесен в зоопарка, прегрешенията, които е направил преди този момент са били незабавно забравени, той става любим на всички. Лолонг се трансформира в същинска атракция и то за доста малко време. Внушителният му размер е повода животното да притегля толкоз доста погледи.

За интервала, в който крокодила е затворен в парка, отвън естествената си среда, е донесъл доста положителни доходи на общината. Според градоначалника, крокодила е „ проработил ” сума, която надвишава 72 хиляди $.

Кметът на град Бунаван, където се намираше крокодила, разгласи, че той е бил освен това от атракция и метод за печелена на пари. Едуин Кокс Елърд даже твърди, че е бил мощно завързан към колоса и даже го е обичал.

Причината за гибелта към момента не е известна, само че кметът счита, че откакто му бъде направена аутопсия ще има повече изясненост. Всъщност здравословното положение на животното е било влошено от към месец – отказвал е да се храни, а кожата му последователно е променяла цвета си. Освен това коремът му е почнал да се подува.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР