Най-големият кредитор в Германия Deutsche Bank заяви в сряда, че

...
Най-големият кредитор в Германия Deutsche Bank заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Deutsche Bank отчете по-голяма печалба от очакваното

Най-големият заемодател в Германия Deutsche Bank съобщи в сряда, че чистата ѝ облага за третото тримесечие се е нараснала повече от пет пъти на годишна база, доста повече от предстоящото, защото програмата за преструктуриране дава плодове, предава БНР, цитирайки AFP.

Нетната облага на групата сред юли и септември доближи 1,1 милиарда евро (1,1 милиарда долара) в съпоставяне със 194 милиона евро през същия интервал на предходната година, се споделя в изказване. Тя е по-висока от прогнозите на анализаторите от Factset, които предвидиха чиста облага от 809 милиона евро.

Печалбите преди налози доближиха 1,6 милиарда евро - най-хубавият резултат за третото тримесечие от 2006 година насам. Приходите са се нараснали с 15 % на годишна база до 6,9 милиарда евро. Те са били движени от корпоративното банкиране, с нарастване от 25 %.

В подразделението за капиталово банкиране те са нарастнали с шест % до 2,4 милиарда евро. Резултатите " акцентират сполучливата промяна на нашата банка ", сподели основният изпълнителен шеф на Deutsche Bank Кристиан Шевинг.

Deutsche Bank започва стратегия за преструктуриране през юли 2019 година, която докара до понижаване на размера на отдела за капиталово банкиране и загуба на хиляди работни места.

Несигурната вероятност, дължаща се на войната в Украйна и рисковете от криза в Европа, принудиха банката да задели хранителни запаси от 350 милиона евро през това тримесечие по отношение на 117 милиона през същия интервал на предходната година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР