Най-големият град в Бразилия Сао Пауло от вчера увеличава усилията

...
Най-големият град в Бразилия Сао Пауло от вчера увеличава усилията
Коментари Харесай

В Бразилия освобождават стари гробове, за нови погребения на починали от COVID-19

Най-големият град в Бразилия Сао Пауло от през вчерашния ден усилва напъните за освобождение на остарели гробове, с цел да се направи място за растящия брой умряли от КОВИД-19, а общината записва тази седмица рекорден брой погребения на ден, съобщи Ройтерс.
Гробари в гробищен парк в северните покрайнини на Сао Пауло работят в защитни комбинезони, до момента в който отварят гробове отпреди доста години, изваждат останките на покойниците и ги трансферират на ново място.

Операцията по преместването е незабавна, защото Бразилия е в разгара на най-тежката вълна на ковид от началото на пандемията преди една година.

Здравното министерство заяви за 3769 умряли през вчерашния ден, което е малко под слагането на връх за трети следващ ден.

Боливия през вчерашния ден разгласи, че затваря границите си с Бразилия поради опасения от прекачване на нов вид на заболяването, открит там.

За този нов вид заяви в сряда биомедицинският институт "Бутантан " и посочи, че той има сходни характерности с южноафриканския вид и е по-устойчив на съществуващите ваксини.

Чили също затвори през вчерашния ден границите си за чужденци и ускори ограниченията на локдауна, той като броят на записаните случаи надвиши 1 милион.

Случващото се в Бразилия е международна опасност, сподели Хосе Мигел Бернучи - секретар на чилийската националната здравна асоциация.

Държавите в района са загрижени, че в Бразилия се развиват нови разновидности на ковид на фона на възходящ брой случаи и отвод на президента на Бразилия Жаир Болсонаро да поддържа носенето на защитни маски и налагането на локдаун.

Разпространението на болестта в Бразилия е второ по мощ по-късно в Съединени американски щати и през последната седмица на ден има приблизително по 3100 умряли и 74 000 новорегистрирани случаи - растеж, който стабилно върви нагоре от февруари насам.

В Сао Пауло вършат и нощни погребения, с цел да обслужат многото чакащи фамилии и е издадено позволение гробищните паркове да са отворени до 22 ч.

Тази седмица гробари в гробището Вила Формоза с маски и цялостни защитни екипи разкопават ред по ред гробове под светлината на прожектори и на лунна светлина.

След това идват новите ковчези, спускани един след различен под погледите на родственици с маски.

Във вторник в Сао Пауло е имало 419 погребения - най-вече от началото а пандемията. Ако погребенията продължат със същия ритъм, ще се наложи градските управляващи да вземат спомагателни ограничения.

В момента в Бразилия са към една четвърт от всички смъртни случаи от КОВИД-19, повече в сравнение с във всяка друга страна.

Експерти предизвестяват, че обстановката ще продължи да се утежнява поради незадоволителните ограничавания върху напредването и бавното систематизиране на ваксини.

Световната здравна организация през вчерашния ден разгласи, че бразилските лечебни заведения са в сериозно положение, а доста интензивни отделения са на 90 % цялостни.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР