Най-големият грабеж на ферми за добив на криптовалута бе осъществен

...
Най-големият грабеж на ферми за добив на криптовалута бе осъществен
Коментари Харесай

В Исландия откраднаха 600 ферми за добив на криптовалута за около $2 милиона

Най-големият обир на ферми за рандеман на криптовалута бе сбъднат в Исландия, заяви Associated Press.
Откраднати са 600 цифрови ферми на обща сума почти $2 милиона . Исландската преса към този момент даде на случая името „Големият биткойн обир“ по прилика с „Големият влаков обир“.

Арестувани са 11 души, само че хардуерът към момента не е открит. Много медии означиха, че напълно не е наложително крадците да продават оборудването на черния пазар или някъде другаде. Те просто могат да включат фермите и свободно да продават получената криптовалута. Добивът на криптовалута с откраднато съоръжение вероятно е доходоносен.

Полицията съобщи, че в Исландия до момента не е имало обир от сходен мащаб и че си проличава, че закононарушението е било доста добре авансово квалифицирано. Оказа се, че три обири на цифрови ферми са осъществени през месец декември предходната година и още една – през месец януари тази година. Но едвам в този момент бе публично обявено за случилото се.

Полицията стартира да ревизира регионите с висока консумация на електрическа сила, за да открие нарушителите.

Да си напомним, че в Исландия са ситуирани мощните цифрови ферми на редица компании за рандеман на криптовалута, в това число огромната Genesis Mining. Много от тях пазят в загадка точното местоположение на апаратурата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР