Най-големият донор на кампанията за напускане на ЕС от страна

...
Най-големият донор на кампанията за напускане на ЕС от страна
Коментари Харесай

Най-големият дарител на кампанията за Brexit свързан с Русия?

Най-големият донор на акцията за овакантяване на Европейски Съюз от страна на Англия се проверява от Националната организация по престъпността (NCA) за хипотетични връзки с Русия. Това написа английският вестник The independent, съобщи " Фокус ".

На NCA бяха предоставени имейли, принадлежащи на мултимилионера Арън Банкс, съосновател на акцията Leave.EU, разкриващи преди този момент незнайни срещи сред предприемача и съветския дипломат в Лондон.

Eлектронните писма демонстрират, че на Банкс са препоръчани три съветски бизнес покупко-продажби за натрупването на средства за избор за Brexit, в това число акции от златна мина в Западна Африка, притежавани от съветската държавна диамантена минна организация Алроса.

Разкритията за размера на съветските контакти на Банкс ще доведат до по-нататъшно разглеждане на въпроса дали руснаците са се опитвали да повлияят на гласуването за Brexit.

Арън Банкс съобщи, че не е взел участие в нито едно от покупко-продажбите, макар че сдружение, ръководено от неговия бизнес сътрудник Джим Мелън, е получило акции под пазарната цена в Алроса съгласно The New York Times.

Банкс е споделил пред Times: " Нека да проверяват. Всичко това ме кара да наподобявам като тайнствен човек ".

В Съединени американски щати демократите в Конгреса неотдавна получиха копие от връзките на Банкс и проверяват дали той, Найджъл Фарадж и други висши членове на Leave.EU са служили като мост сред Москва и акцията на Доналд Тръмп.

В неделя по BBC Фарадж е споделил, че няма " никакви доказателства ", че Банкс е направил нещо неправилно.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР