Най-големият бостънски вестник "Бостън глоуб" днес направи скандални разкрития, уличаващи

...
Най-големият бостънски вестник "Бостън глоуб" днес направи скандални разкрития, уличаващи
Коментари Харесай

Модният топ фотограф Патрик Демаршелие бе обвинен в сексуален тормоз


Най-големият бостънски вестник "Бостън глоуб" през днешния ден направи скандални разкрития, уличаващи близо 2 дузини експерти в стилната промишленост в практикуване на полов тормоз. Сред тях се оказа и именитият фешън фотограф Патрик Демаршелие.

Екипът на изданието, който през 2002 година първи разкри половите похищения измежду католическите свещеници в Бостън, разгласи през днешния ден, че повече от 50 модели са разказали по какъв начин е било злоупотребявано с тях полово - от неприлични докосвания до изнасилвания. Техните обвинявания засягат най-малко 25 от най-големите имена в бизнеса, работещи като сътрудници, фотографи, стилисти, шефове на кастинги и други, осведоми "Бостън глоуб".

Сред най-известните са 74-годишният френски фотограф, сътрудника му Грег Кадел ("Виктория сикрет", "Вог") и стилистът Карл Темплър (работил за "Коуч", "Зара" и "Томи Хилфингър").

Пред вестника една от някогашните асистентки на Демаршелие разкрива, че той не е спирал да желае от нея "сексуални услуги" до миг, в който тя не се е подчинила, с цел да не загуби работата си. Други 6 манекенки пък упрекват французина, че ги е карал принудително да си слагат ръцете си върху гениталиите му или че ги е сграбчвал за гърдите.

"Хората лъжат и описват истории", разяснява за изданието самият Демаршелие, отхвърляйки напълно обвиняванията против себе си.

БГНЕС напомня, че вълната полови обвинявания, която заля Съединени американски щати, неотдавна стартира да обгръща и стилната промишленост. Към момента обвинявания са повдигнати на иконите в стилната снимка Тери Ричардсън, Марио Тестино и Брус Уебър.

Поради тази причина в сферата бе публикуван на "Кодекс за поведение", който включва възбраната за алкохол при малолетните манекенки, както и потреблението на модели на възраст под 18 години без техния сътрудник или различен, отговарящ за сигурността им. Голите или прекомерно предизвикателни фотосесии пък ще се случват с авансово договаряне. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР