Най-големите масови демонстрации от три десетилетия насам заливат Куба, предаде

...
Най-големите масови демонстрации от три десетилетия насам заливат Куба, предаде
Коментари Харесай

Протести в Куба заради недостиг на храна и лекарства

Най-големите всеобщи демонстрации от три десетилетия насам заливат Куба, съобщи в. ``Гардиън``. Хиляди излязоха по улиците в цялата страна, протестирайки против дефицита на храна, високите цени и ръководството на държавното управление.

Протестите започнаха сутринта в неделя в град Сан Антонио де лос Баньос и в град Палма Сориано на изток. Новината  бързо стигна до Хавана и до ранния следобяд и там бе проведена многохилядна проява. Протестиращите бяха посрещнати от служители на реда в цивилни облекла, които арестуваха стотици стачкуващи по принудителен метод.

Поддръжници на държавното управление, които проведоха контра митинг, упрекнаха протестиращите, че са наемници на Съединени американски щати, които харчат почти 20 милиона $ годишно за ``насърчаване на демокрацията`` в страната.

В момента кубинците претърпяват най-тежката икономическа рецесия, с която страната се е сблъсквала от 30 години насам. Администрацията на Тръмп наложи на Куба повече от 200  санкции, ориентирани към саботиране на стопанската система. Засега този проблем не е бил засяган от администрацията на Байдън.

Заради пандемията, която стопи приходите от туризъм, кубинците би трябвало да чакат на опашки с часове, с цел да купят съществени артикули и медикаменти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР