Най-големите критики, които автомобилите на Tesla получават, са свързани със

...
Най-големите критики, които автомобилите на Tesla получават, са свързани със
Коментари Харесай

Tesla, автопилотът в моделите на марката и новата функция за разпознаване на светофарите

Най-големите рецензии, които колите на Tesla получават, са свързани със системата за самостоятелно ръководство. Катастрофите с модели на марката, включени на автопилот, не са една и две, и удариха съществено имиджа й. Затова се подхващат нужните ограничения.

От компанията осведомиха, че са създали нова версия на автопилота, която разрешава прекъсване на червен светофар и знак стоп при придвижване в градски условия. Така притежателите на Tesla са получили актуализация на софтуера под името Traffic Light and Stop Sign Control.

Съвсем скоро по-късно обаче се появиха и първите подозрения в подобренията.

Докато някои водачи благодарят на Мъск за екстрата, други, които са я тествали, настояват, че автомобилът освен стопира на алено, само че и понижава доста скоростта на зелено. А това е причина за пътни произшествия.

Освен това, водачите са открили, че автопилотът може изобщо да не спре колата, когато това е належащо. От компанията обясниха, че новата функционалност не подсигурява стопроцентово прекъсване на всички места, които го изискват. Затова е нужна цялостна централизация от водача и опция за бърза реакция.

От Tesla изясняват още, че новата версия на софтуера към момента е beta и е в развой на доработка и проби. А усъвършенстването ще е последователно, тъй като изкуственият разсъдък се учи от данните, които се събират, до момента в който водачите ръководят своите коли в градски условия, написа CNN.

И тук поражда разумният въпрос кой и за какво разрешава една незавършена система да се конфигурира в колите, когато това е причина за съществено произшествия. Все отново, тестванията би трябвало да се правят в безвредна среда, а концепцията на актуализациите е да водят до усъвършенстване, а не до нови проблеми. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР