Най-големите европейски градове ще дарят генератори и трансформатори, за да

...
Най-големите европейски градове ще дарят генератори и трансформатори, за да
Коментари Харесай

Европейски градове даряват генератори за Украйна

Най-големите европейски градове ще дарят генератори и трансформатори, с цел да оказват помощ на украинците да преживеят тежката зима, като част от акция, почнала през вчерашния ден, заяви " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция. От предишния месец Русия нападна с ракети с огромен обхват и дронове украинските системи за електроснабдяване и отопление. Москва твърди, че задачата е да се понижи боеспособността на Киев, с цел да бъде заставен да договаря.

" В момента 10 милиона украинци са без електричество вследствие на съветските офанзиви против сериозна цивилна инфраструктура ", съобщи ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола на конференция във връзка акцията " Генератори на вяра ".

" Европейският парламент и Европейски Съюз демонстрираха забележителна взаимност с Украйна във връзка с филантропичните, военните и финансовите въпроси. Сега (украинците) се нуждаят от практическа поддръжка, с цел да устоят през зимата ", сподели Мецола.

Парламентът на Европейски Съюз сложи начало на акцията с " Юроситис " - мрежа от над 200 града в 38 страни. Градовете ще бъдат призовани да обезпечат генератори, които да обезпечават електрическа енергия в съществени обекти в обхванатата от война Украйна, в това число лечебни заведения, учебни заведения, уреди за водоснабдяване, центрове за оказване на помощ, убежища и кули за мобилни връзки.

" Трябва да действаме неотложно ", съобщи Дарио Нардела, президент на " Юроситис " и кмет на Флоренция. " Зимата е пред нас, няма ток и газ, няма време за губене ", акцентира той. Помолен да пресметна броя на генераторите, които ще бъдат ще бъдат дарени, той сподели, че евентуално броят им може да доближи няколко стотици, в това число генератори с промишлени размери.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР