Най-големите данъчни измами се откриват след сигнали от хора в

...
Най-големите данъчни измами се откриват след сигнали от хора в
Коментари Харесай

Василев: Най-големите данъчни измами се откриват след сигнали

Най-големите данъчни измами се откриват след сигнали от хора в системата и виждат по какъв начин се манипулира.

„ Ако има терзание, че хора ще стартират да подават недобросъвестни сигнали, мога да ви уверя, че това се случва и в този момент, без да има премия за подаването на сигнали. И в този момент се подават недобросъвестни сигнали. Национална агенция за приходите обработва много огромно количество такива сигнали ”, сподели Асен Василев.

Финансовият министър сподели, че такова законодателство има в съвсем всички европейски страни, в Съединени американски щати, в Англия и то е извънредно дейно.

„ Това не е нещо ново, което сме си измислили тук, и то работи доста добре ”, сподели Василев.

По отношение на Данък добавена стойност за заведенията за хранене, Василев сподели, че сега текат диалози с представители на бизнеса.

„ Те приготвят оферти за изсветляване на бизнеса, с цел да може да се резервира 9% ставка. Тези оферти включват 7-8 детайла, част от които са минимални прагове на заплатите, които са по-високи от минималната заплата, наложителни постерминали, това, което бяхме предложили, в случай че не се издаде фискален бон, да не се заплаща сметката в ресторанта и редица други ограничения за изсветляване ”, сподели Василев.

 istock istock
След това ще се реши кое е по-добре за бюджета.

Относно ГЕРБ и поръчката на Борисов, че няма да поддържат връщането на 20% ставка, Василев сподели, че има институционален ред, по който се разискват концепциите.

„ Министерският съвет прави разисквания, включително на Тристранен съвет, след което се прави оферти в Народното събрание. В Народното събрание има разисквания, комисии, гласоподаване и в последна сметка думата на Народното събрание взема решение какво ще се случи ”, съобщи Василев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР