Най-добрият сценарий за България и демократичния свят е Украйна да

...
Най-добрият сценарий за България и демократичния свят е Украйна да
Коментари Харесай

Христо Иванов за Путин: Хищник, който говори на езика на бруталната сила, свършените факти, лъжата

Най-добрият сюжет за България и демократичния свят е Украйна да успее да устои на тази незаконна експанзия и да я отблъсне. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов пред Българска национална телевизия.
“Това е най-краткият път към мира. Ако допуснем тази експанзия на Путин да се окаже реален политически път, в случай че даде някакъв плод, това ще значи, че доста други ще бъдат изкушени да тръгнат по него. Затова е толкоз значимо да приказваме с един глас по всички тематики с нашите съдружници в НАТО и Европейски Съюз. Важно е да окажем цялостна поддръжка на украинците в тяхната битка. Защото това е битка да устоим всички дружно на тази агресия”, съобщи той в предаването “Още от деня”.
Според него България и светът се намират в коренно изменена обстановка, в която Путиновият режим е във война с целия интернационален ред и изисква акомодация.
" Тя е цялостна с непредсказуемост, само че не е и рационална. Това е война, която евентуално има сюжет да ескалира и като активност, и като време, и като вреди върху гражданското население, и като проекция на други територии, като Молдова, някои от огнищата на Западните Балкани, в това число и на наша територия посредством хибридни принадлежности, които Путинова Русия използва добре”, добави той.
Христо Иванов съобщи, че в “Демократична България” има очакване от службите да се види осъзнаване, че България е в коренно нова обстановка и че не може да се продължава по досегашния метод.
“Искаме да забележим явен проект по какъв начин ще приведат своя потенциал в положение на адекватност на тази обстановка. Как ще се почистим от съветските въздействия, в това число в самата система за сигурност. Искаме да разберем кои са съветските сътрудници отвътре”, добави той.
Съпредседателят на “Демократична България” акцентира, че службите би трябвало да приспособяват аналитичната картина по оценка на дейностите на Путин.
”Това не са дейности на вманиачен човек. Това е друга рационалност. Тя е друга от рационалността, в която сме привикнали да разсъждаваме, че постоянно мирът и икономическото развиване са приоритет. Имаме си работа с див звяр, който приказва на езика на бруталната мощ, на свършените обстоятелства, на лъжата. И би трябвало да се приспособяваме към този подход”, сподели той.
Христо Иванов съобщи, че не чака на следващия ден Висшият правосъден съвет да освободи основния прокурор Иван Гешев при разглеждането на сигнала от правосъдния министър Надежда Йорданова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР