Най-добрият ни тенисист Григор Димитров пренесе великолепната си игра от

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров пренесе великолепната си игра от
Коментари Харесай

Григор след успеха в Марсилия: Щастлив съм от играта си, но трябва още да вдигна нивото

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров придвижи превъзходната си игра от предходната седмица и на АТР 500 шампионата в Марсилия, където през днешния ден откри акцията си с безапелационна победа в поредни елементи над международния №116 Хийс Броуер. Минути след края на дуела нашият съотечественик даде изявление на корта, в което не скри насладата си от показаното на старта и изрази убеденост преди утрешния му мач против Александър Бублик. Освен това нашето момче си напомни и своя дебют в конкуренцията във френския град, състоял се през към този момент далечната 2009 година, когато тогавашното 17-годишно момче получи " уалйдкард " за присъединяване в главната скица, само че отстъпи още в първия кръг на Жил Симон.

Добре пристигнал още веднъж в Марсилия! Днешният ти конкурент сподели страхотна игра през предходната седмица, както и през актуалната. Как оценяваш мача?

- Да, несъмнено е по този начин. Той е доста рисков противник, изключително на този тип настилка. Знаех, че би трябвало да бъда оптимално съсредоточен още от първата точка, пробвах се да го направя и считам, че това ми бе от огромна изгода. Имаше няколко гейма, в които той имаше своите шансове, само че все пак мисля, че сервирах добре и като цяло бих споделил, че това беше един отличен старт.

Въпреки че настилката тук е същата като тази през предходната седмица в Ротердам, допускам, че въпреки всичко се нуждаеш от известно време, с цел да свикнеш с изискванията тук?

- Да, мисля, че няколкото почивни дни, които получих, ми помогнаха да се аклиматиризарам, да презаредя батериите, да не се постанова да бързам. Когато играеш на закрито, знаеш, че можеш да се представиш добре, само че имаш потребност да свикнеш с настилката и искаш да не губиш ритъма си. Може да се каже, че съм късметлия в това отношение. 

В четвъртфиналите ще се изправиш против Александър Бублик. Наясно си, че от време на време той може да играе добър тенис.

- Както и аз (смее се). С всеки идващ мач би трябвало да вдигаш равнището си на показване, има някои неща, които би трябвало да модернизирам, само че изцяло съм доста положително надъхан и благополучен от метода, по който играя и се приготвям. Гледам ден за ден.

Харесва ли ти атмосферата във Франция?

- Да, тук е съвсем като у дома, доста е близо. Винаги има доста хора по трибуните, които ме поддържат. Това е специфичен шампионат за мен, не помня по кое време за първи път играх тук, беше преди доста години (б.а. - през 2009 година Григор получава " уайлд кард " за участие). Иска ми се да основа по-хубави мемоари от това място през тази година. Спомням си, че тогава играх против Жил Симон и изгубих, само че през днешния ден е по-добър ден и нямам самообладание да се завърна на корта на следващия ден.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР