Най-добрият ни тенисист Григор Димитров говори пред микрофона на БНР

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров говори пред микрофона на БНР
Коментари Харесай

Григор Димитров: Нямам точна диагноза за болките в рамото

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приказва пред микрофона на БНР преди присъединяване си на шампионата АТР 500 в Ротердам. Българинът, който заради болки в рамото не взе участие на завършилия в неделя шампионат в София, където преди година се поздрави с триумф, си пожела да вдигне купата в Ротердам.

- Григор, по какъв начин се чувствате физически, болките в рамото Ви отшумяха ли и какви са задачите Ви в този шампионат?

- По-добре. Нещата сигурно са по-добре. В момента не чувствам към този момент напрежение в рамото дотам. Тренировките през последните дни вървят доста леко, което ми оказва помощ и също по този начин способства за това да бъда по положителен. Да се надяваме, че с всеки един минал ден ще се усещам все по-добре и по-добре. Относно задачите ми в шампионата, виждам мач за мач. Това ми е едвам трети шампионат за годината, тъй че желая просто да не мисля доста против кого играя и какво бих могъл да реализира в шампионата.

- Как намирате жребия си? В първи кръг ще играете против японеца Юичи Сугита. Колко елементарен или сложен противник е той?

- Всеки един мач в шампионат от ранга на този в Ротердам е сложен. Видях към този момент схемата. Повечето играчи, в случай че не всеки, ще имат сложен мач, само че тъкмо за това сме тук, да играем и да се забавляваме, а не да търсим единствено лесни победи. За мен шампионатът в Ротердам е един от най-хубавите шампионати от АТП сериите, в които съм играл. Този шампионат от години съпътства моята кариера. Винаги ми е било прелестно да играя пред публиката в зала „ Ахой” и се надявам един ден да съумея да печеля шампионата в Ротердам и да подвигна в ръцете си трофея около, който минавам всякога, когато излизам на централния корт.

- Долната част от схемата на шампионата в Ротердам, на която вие сте лидер, наподобява по-неблагоприятна от горната, в която е поставеният под номер едно в шампионата Роджър Федерер. Как ви се вижда на вас?

- По този въпрос не мога да направя нищо, за жалост. Няма по какъв начин да трансформира жребия. Надявам се през тази седмица да мога да акордирам сполучливо към играта на всеки един от противниците си и с всеки минал мач да встъпвам в по-добра форма. Надявам се и че рамото няма да ме съобщи и ще продължава да се усъвършенства. Идните дни чакам сложни мачове, такива против потвърдили класата си играчи през годините.

- Каква беше точната диагнозата на травмата на раменната ви става? Диагнозата, която докторите в Монако ви сложиха.

- Нямам точна диагноза. Просто доста неща се натрупаха в последните дни и седмици, които доведоха до физическия ми срив и болките, само че избирам детайлностите към това да си останат единствено за мен. За момента обаче съм оптимист, тъй като нещата вървят в положителна посока.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР