Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е в Париж, където тази

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е в Париж, където тази
Коментари Харесай

Григор Димитров: Най-добрият ми сезон

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров е в Париж, където тази седмица ще вземе присъединяване в последния " Мастърс " за годината. Докато чака да научи името на противника си за втория кръг в шампионата, той дефинира сезон 2017 като най-хубавия в кариерата му досега. От началото на годината първата ни ракета завоюва три трофеи - в Бризбейн, София и Синсинати. Той ще дебютира на финалите на АТП в Лондон през ноември, a през идната седмица ще стане номер 6 в света, което ще бъде ново върхово достижение за него.
" Обичам да играя в Париж. Живял съм в града, познавам го добре. А също и хората, идвайки тук толкоз пъти. Без подозрение това е най-хубавият ми сезон. Спечелих огромни шампионати, пропуснах някои съревнования и това ми оказа помощ да остана пресен. В последна сметка резултатите демонстрират всичко това. Голямо достижение е да бъда в Лондон освен за мен, само че и за екипа ми ", разяснява Димитров пред формалния канал на АТП.

" В последните седмици играх доста добре. Имах и някои тежки загуби, само че в това време не спирах да имам вяра. Вероятно ще осъзная какво тъкмо съм сторил едвам когато дойде в Лондон. "

" Показвах неизменност в изявите си през целия сезон. Класирах се на четвъртфинали, полуфинали съвсем всяка седмица, върнах се в Топ 10, тъй като започнах да надвивам и в дните, когато не демонстрирах най-хубавия си тенис. Работех в допълнение даже и тогава, когато това не бе нужно ", сподели още 26-годишният българин.

Димитров е подложен под №6 в главната скица в Париж и ще стартира присъединяване си в мощната конкуренция непосредствено от втори кръг. Там негов противник ще бъде спечелилият от дуела сред французите Ришар Гаске и Беноа Пер.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР