Най-добрият наш алпийски скиор в момента Алберт Попов завърши 56-и

...
Най-добрият наш алпийски скиор в момента Алберт Попов завърши 56-и
Коментари Харесай

Алберт Попов е 56-и в Зьолден

Най-добрият наш алпийски скиор сега Алберт Попов приключи 56-и в първия манш на гигантския слалом в първия старт за сезона. Попов се спусна по пистата с последния стартов №71 и пресече финала за 1:11,11 мин. в Зьолден, където по традиция се открива сезонът за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Софиянецът изостана на 4,01 сек. от водача в първия манш Алексис Пентюро.

" Първият старт за сезона е реалност. Състезанието беше супер. Мисля, че за първи път съумяха да създадат пистата толкоз добре и тя да издържи до мен, до края. Доволен съм от карането си. Не бях съвършен, позволих неточности в обособени браншове. За да се класирам в първите 30, трябваше да карам на най-много. Все отново съм удовлетворен от карането си. Сезонът занапред стартира. Имаше сектори с дупки, само че не бих споделил, че беше толкоз неприятно. Направих няколко неточности, които ми костваха време. Днес 30-цата се затвори на дребна разлика. Трябваше да направя едно втурване съвсем без неточности, само че сгреших няколко пъти, имаше браншове, в които ми хареса по какъв начин се спуснах - на някои от завоите съумях да направя положителни завои, както ги бяхме упражнявали. Виждам прогрес и отсега нататък можем да покажем прекрасен резултат”, сподели Попов.

Пентюро завоюва надпреварата с общо време 2:14,14 мин., пред сънародника си Матийо Февр +0,54 сек. и Жан Кранец (Слвн) +0,63 сек. Следващите стартове за Семеен кодекс са на 23-24 ноември в Леви, Финландия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР