Най-добрият начин за делегитимиране на президента Владимир Пунин в очите

...
Най-добрият начин за делегитимиране на президента Владимир Пунин в очите
Коментари Харесай

Руски дисидент: Путин да бъде обвинен като Милошевич

Най-добрият метод за делегитимиране на президента Владимир Пунин в очите на съветския хайлайф е той да бъде намерено и официално разгласен във военни закононарушения, както в миналото стана със Слободан Милошевич в Сърбия.

Това е една от стъпките, посредством която Западът може да реализира задачите си за преустановяване на войната в Украйна.

Такова мнение изрече пред евродепутати преследваният в родината си съветски опозиционер Дмитрий Гудков, който през 2021 година емигрира в България. Бившият народен представител от Думата взе участие отдалечено в спор, проведен от Подкомисията за човешки права в Европейския парламент в Брюксел-

„ Затова колкото се може по-бързо би трябвало да бъде основан интернационален арбитражен съд за Украйна. Това не е единствено въпрос на правораздаване, а нещо, което може да провокира разединение измежду съветския хайлайф. Колкото по-бързо Путин бъде посочен като военнопрестъпник, измежду този хайлайф ще настъпи съществено търсене на различен водач, кадърен за построи разговор със Запада в бъдеще - Поне да контракти условия за повдигане на глобите. Вярваме, че би трябвало да бъде препоръчана тактика за излизане от глобите “, добави Гудков.

Сериозен проблем на съветската опизиция е неналичието на легитимност пред Запада, продължи дисидентът. За разлика от Светлана Тихановска в Беларус, тя няма избирателен статут. Режимът в Москва не разрешава на опозицията да взе участие в изборите. Би могло тя да получи статут на сътрудник или наблюдаващ в Европейскияу парламент или Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Това ще й помогне да бъде по-ефективна и да координира работата с съветските емигранти, счита Дмитрий Гудков.

За тези емигранти би трябвало да бъде открито съществено решение, настоя някогашният съветски народен представител. Той показа, че на доста от тях към момента не им дават визи и документи зда престояване. Те не могет да си открият банкови сметки. Нямат даже документи за пътешестване, защото съветските консулства зад граница отхвърлят да им ги издадат под претекста, че са преследвани в родната си страна.

Според Гудков би могтло да се направи по този начин, че тези, които обществено заявяват, че войната и реживмът на Путин са незаконни, че поддържат териториалната целокупност на Украйна в интернационално приетите й граници, би трябвало да могат да изискат протекция в чужбина.

„ Украйна би трябвало да бъде снабдена с всичко, от което се нуждае, за бърза победа. Продължителна война и дълъг спор са в интерес на Путин. Той към момента има задоволително запаси да изтощи Украйна в дълготраен проект “, сподели емигриралият у нас отстъпник.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР