Най-добрият начин да заредим организма си с витамини, минерали, пробиотици

...
Най-добрият начин да заредим организма си с витамини, минерали, пробиотици
Коментари Харесай

Яжте ферментирали храни за здраве през зимата

Най-добрият метод да заредим организма си с витамини, минерали, пробиотици и ензими е да похапваме ферментирали храни. През зимата се следи спад на потреблението на пресни зеленчуци и това е обикновено, тъй като те не виреят на студено. Поради тази причина още с първото захлаждане на времето хората се приготвят със зимните салати, туршиите, маринованите храни, написа Дарик.

Класическата българска кухня е извънредно потребна в зимното време посредством консумирането на кисело зеле и туршии. Векове наред и до ден сегашен те са източник на витамин С в студените месеци, до момента в който се появят пресните зеленчуци. Киселото зеле и туршиите са имуномодулатори.
 Яжте ферментирали храни за здраве през зимата

Другите изгоди от ферментиралите храни са, както ниското наличие на захар и калории, само че и високо наличие на фибри. Добрите бактерии в тях подкрепят предварителната защита на гъбични инфекции, затлъстяване и диабет. Съдържащите се в тях пробиотици поддържат храносмилателната система в положително здраве, а тяхното изразходване подкрепя по-бързото справяне с настинки и грип.

Те оказват помощ още за управление на равнищата на кръвната захар, понижават и апетита. Консумацията на ферментирали храни оказва помощ за понижаване на равнищата на неприятния холестерол.

Сред потребните ферментирали храни са киселото зеле,туршията, кефирът, киселото мляко.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР