Най-добрият български тенисист се изкачи с една позиция в световната

...
Най-добрият български тенисист се изкачи с една позиция в световната
Коментари Харесай

Григор Димитров се изкачи до №13 в света

Най-добрият български тенисист се изкачи с една позиция в международната класация при мъжете и към този момент е под номер 13.

Димитров завоюва шампионата в Бризбън, което добави 205 точки към актива му, който към този момент е 2775 точки.

На върха в класирането няма промени.

Водач продължава да бъде Новак Джокович с 11 055 точки, следван от Карлос Алкарас с 8855 и Даниил Медведев със 7555 точки.

За Димитров следва къса отмора, след което стартира присъединяване в първия шампионат от Големия шлем за годината - Откритото състезание на Австралия.

Димитър Кузманов отстъпи с 35 места в ранглистата и към този момент е на позиция 235. Във вторник 30-годишният пловдивчанин стартира в квалификациите на Australian Open в Мелбърн с дуел против британеца Били Харис.

При дамите ракета №1 на страната Виктория Томова отстъпва с две позиции до номер 77 в класацията на WTA. Българката не съумя да преодолее квалификациите на шампионата в Хобрат, само че влезе в главната скица като „ щастлива губеща “. В първия кръг във вторник ще срещне Мартина Травизан от Италия.

Томова също ще играе на Откритото състезание на Австралияи ще търси първи триумф в схемата при четвъртото си присъединяване и трето следващо.

На върха при дамите продължава да е Ига Швьонтек пред Арина Сабаленка. Трета е към този момент шампионката от Бризбън Елена Рибакина, която измести победителката от Оукланд Коко Гоф.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР