Най-добрият български тенисист Григор Димитров (№28) победи австралиеца Ник Кирьос

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров (№28) победи австралиеца Ник Кирьос
Коментари Харесай

Гришо смени Джокович и би Кирьос в Дубай

Най-добрият български тенисист Григор Димитров (№28) победи австралиеца Ник Кирьос (№22) във втория кръг на Световната тенис лига на твърди кортове в Дубай. Димитров надви със 7:6(5), 6:3 единствено за 67 мин. и донесе успеха на Соколите против състава на Орлите с 36:33 в отборния показателен шампионат на твърди кортове в зала " Кока Кола ".
Победата е първа за Фалконс, които в първия кръг изгубиха с 27:35 от Ястребите. Ийгълс пък позволиха второ проваляне в конкуренцията, в която вземат участие 18 топ тенисисти, разпределени в 4 тима.
Димитров записа втори триумф за деня, откакто с Арина Сабаленка (Беларус, №5) обърнаха Бианка Андрееску (Канада, №46) и експертът на двойки Рохан Бопана (Индия) с 2:6, 7:6 (4), 10:7.
В женския дуел французойката Каролин Гарсия (№4) надигра испанката Паула Бадоса (№13) с 6:4, 6:3 и крайният излаз от дуела трябваше да бъде решен от конфликта сред Новак Джокович (№5) и Ник Кирьос (Австралия, №22).
Сърбинът обаче разгласи, че не се усеща добре директно преди дългочакания дуел и бе сменен от Григор Димитров.
Българинът и австралиецът изиграха равносилен първи сет, само че Гришо не съумя да се възползва от няколко благоприятни условия за пробив и се стигна до тайбрек. В него първата ракета на България надви над най-хубавия тенисист на Австралия със 7:5 точки. След тъждество 3:3 във втората част, Григор взе идващите три гейма и ликува с успеха.
Той и съотборниците му от Фалконс играят на следващия ден против отбора на Кайтс (Хвърчилата), в който са №1 при дамите Ига Швьонтек (Полша), канадците Южени Бушар (№327) и Феликс Оже-Алиасим (№6), и датчанинът Холгер Руне (№11), които също имат една отборна победа в актива си.
След края на Световната тенис лига, Григор ще се причисли към останалите родни тенис звезди, които стартират присъединяване си в дебютния шампионат за Обединената купа, заместил известния " Хопман Къп ". Там в група А в Пърт България среща Гърция на 29 и 30 декември, и Белгия - на 31 декември и 1 януари. Първите тимове от двете групи не престават на 1/4-финали, а най-хубавият сред вторите отбори се класира непосредствено за полуфинал.
Турнирът е импровизирано Световно състезание по тенис за смесени тимове. България бе поканена за присъединяване поради 28-ото място на Григор Димитров в годишната ранглиста на АТП.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР