Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за пръв път

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за пръв път
Коментари Харесай

Ето къде ще предават полуфинала Григор Димитров - Рафаел Надал

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за пръв път в кариерата си на полуфинал на шампионата " Мастърс " в Монте Карло. До преди сегашния сезон той беше играл 2 пъти на четвъртфинал, само че до този миг в никакъв случай не бе прекосявал в идващия рунд. Той стори това след страховит триумф в два сета против Давид Гофен - 6:4, 7:6 (5), като във втория сет изоставаше с 1:5.
Сега за Гришо идва привидно непреодолимо затруднение - международният №1 Рафаел Надал. Краля на клея не игра в доста шампионати след Australian Open, като насочи подготовката си за сезона на " алено ". Той е извънредно добре квалифициран и излгежда в отлична форма, откакто смаза Доминик Тийм с 6:0, 6:2 в предходния кръг на конкуренцията в Монте Карло.
Димитров има единствено една победа над днешния си противник - през 2016 година в Пекин. В последните 5 мача непроменяемо съумява да му вземе най-малко гейм, само че в 3-те мача на клей Рафа Надал има 3 триумфа и е изгубил единствено 1 гейм - през 2013 година точно в Монте Карло.
Двубоят сред двамата тенисисти ще бъде излъчен в българския ефир. Коя телевизия ще го излъчва - вижте в Sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР