Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя за четвърти път

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя за четвърти път
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Карлос Алкарас 5:7, 6:2, 1:1

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя за четвърти път против младата испанска звезда Карлос Алкарас в осминафиналите на Мастърса в Шанхай в търсене на първи триумф против настоящия първенец от Уимбълдън.

В трите им дуела до този миг Гришо имаше положителни моменти, само че все пак в нито един от случаите не съумя да завоюва сет против Алкарас.

Ето и по какъв начин се разви срещата:

Двубоят стартира мъчно за Димитров, който още в откриващия гейм трябваше да отразява две точки за пробив, само че с два хубави сервиса се измъкна от неприятната обстановка. Постепенно първата ни ракета стабилизира играта си и точно той нанесе първия удар в сета, пробивайки за задатък от 3:2. В идващите минути началният удар на българина функционираше съвършено и това разреши на Григор да сервира за частта при 5:4. За страдание, в този миг международният №2 увеличи равнището си на игра и съумя да върне пробива, изравнявайки за 5:5. Младият испанец употребява насъбрания подтик, с цел да вземе и подаването си, повеждайки с 6:5, а в идващия гейм стигна и до два сетбола на сервис на българина. Гришо отрази първия с превъзходен форехенд по противоположния диагонал, само че при втория прати топката в навън и по този начин първата част отиде на сметката на Алкарас.

Въпреки този противен процес втората част стартира положително за най-хубавия български тенисист, който поведе с пробив и го затвърди за преднина от 2:0. Димитров продължи да играе на доста високо равнище и в идващите геймовете, като печелеше удобно своите подавания, а при 4:2 издебна комфортен миг за повторно в сета да пробие подаването на своя противник и по този начин да поведе с 5:2. Сервирайки за сета, Григор още веднъж не срещна компликации и след 6:2 в своя изгода, изпрати мача в трета решителна част.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР