Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с четири места в

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с четири места в
Коментари Харесай

Григор Димитров изпадна от Топ 20 на световната ранглиста

Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с четири места в международната класация на АТП след Откритото състезание на Съединени американски щати. Димитров, който отпадна във втория кръг на " Флашинг Медоус " в Ню Йорк, към този момент е 23-ти в класирането с 1730 точки. Така хасковлията изпадна от топ 20 за първи път от 10 юли, когато беше 19-и.

Втората ракета на България Димитър Кузманов загуби три позиции и към този момент е 162-ри в класацията с 328 точки. Адриан Андреев също записа оттегляне с три места и към този момент е на 331-ва позиция.

Огромен напредък обаче записва Александър Лазаров. Роденият в Маями 24-годишен българин, който стартира от квалификациите на " Чалънджър " шампионата в Майорка и доближи до първия си полуфинал на това равнище, се изкачи с 34 места до №332, което е рекорден ранкинг за него.

Новият първенец на Откритото състезание на Съединени американски щати Карлос Алкарас (Испания) за първи път се изкачи на върха в подреждането с 6740 точки. На 19 години и 4 месеца той стана най-младият номер 1 от въвеждането на настоящия формат на международната класация през 1973 година.

Втори с 5850 точки е финалистът в Ню Йорк Каспер Рууд (Норвегия), който също записва рекордно класиране, а трети остава Рафаел Надал (Испания) с 5810 точки.

Руснакът Данаил Медведев, който не съумя да отбрани купата си на " Флашинг Медоус ", падна от лидерската позиция на четвъртото място с 5065 точки.
 Григор Димитров за отдръпването на Серина Уилямс: Никога няма да има друга
Григор Димитров за отдръпването на Серина Уилямс: Никога няма да има друга

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се обърна с прочувствена публикация
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР