Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна сериозно отпускане при почти

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна сериозно отпускане при почти
Коментари Харесай

Гришо загуби мача срещу американеца Джон Иснър

Най-добрият български тенисист Григор Димитров позволи съществено разпределяне при съвсем извоюван мач, което му коства успеха против Джон Иснър. Американецът завоюва след 7:6 (10), 5:7, 7:6 (3), макар че международният №8 поведе с 5:2 в третия сет и сервираше за продобиване на мача.

Българинът имаше куп шансове за пробив, от които не съумя да се възползва поради мощния начален удар на американеца. Това вкара първия сет в тайбрек, който беше извоюван от Иснър. Причината за това беше двойна неточност от Григор при 10:11, което се оказа решаващо - първи сет за поставения под №9 американец.

Димитров обаче реагира чудесно на предизвикването и в нито един миг не се съобщи. До 11-ия сет нямаше пробиви, само че в 12-ия Димитров съумя - двойна неточност при преимущество за Гришо даде гейма в интерес на българина - 1:1.

В третата част Димитров игра брилянтно съвсем до самия край и поведе с пробив за 5:2, до момента в който Иснър едва-едва се държеше на краката си. И в този миг Димитров загуби всякаква централизация. При сервис гейм и 5:3 в негова изгода той позволи 3 непредизвикани неточности и двойна неточност, с което подари гейма на Иснър и го върна в мача - тайбрек. В него съпротивата на Димитров тотално рухна и той загуби с 3:7.

Това поставя завършек на вярата му да влезе в топ 4 преди финалния "Мастърс " в Лондон. Той въпреки всичко ще е №6 в света и има късмет да се изкачи в допълнение, в случай че се показа на равнище в историческото си първо присъединяване в тази конкуренция.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР