Най-добрият български сноубордист Радослав Янков завърши сезон 2022/23 в Световната

...
Най-добрият български сноубордист Радослав Янков завърши сезон 2022/23 в Световната
Коментари Харесай

Радослав Янков завърши сезона със 7-мо място в Берхтесгаден

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков приключи сезон 2022/23 в Световната купа с отпадане в четвъртфиналите и 7-мо място на надпреварата в дисциплината успореден слалом в немския зимен център Берхтесгаден.

Българинът влезе във етапа на елиминациите с 11-то време от квалификациите, а по-късно в осминафиналите преодоля словенецът Тим Мастняк.

За страдание, в четвъртфиналите единствено три стотни лишиха Радо Янков от място измежду най-хубавите четирима за сметка на австриеца Аривд Аунер.

По този метод носителят на огромния Кристален глобус постави точка на своята акция, в което най-хубавото му достижение беше 4-то място по време на Световната купа в Банско.

Победата през днешния ден при мъжете пък сграбчи австриеца Фабиан Обман, за който това бе дебютен триумф в кариерата му за Световната купа. Този му резултат обаче се оказа изцяло задоволителен, с цел да му донесе сензационно и огромния Кристален глобус в паралелните дисциплини, както и дребния глобус в паралелния слалом.

При дамите пък най-високото място на почетната стълбичка заслужи чехкинята Естер Ледецка, а мотиви за наслада имаше и швейцарката Джули Цог, която победи в генералното класиране за Световната купа, откакто в хода на сезона записа две победи, като и двете пристигнаха в Банско.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР