Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов се класира за втория манш

...
Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов се класира за втория манш
Коментари Харесай

Великолепен Алберт се класира за втория манш в Шладминг

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов се класира за втория манш на нощния слалом годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Шладминг (Австрия).

Родният представител направи едно доста солидно каране по „ Планай “ и приключи с девето време с пасив от единствено 1.51 секунди зад водача Мануел Фелер (Австрия). По този метод той си подсигурява присъединяване във втория манш в трети следващ слалом за Световната купа, откакто направи това и в двата слалома във Флахау (Австрия) доскоро повече от седмица.

Освен Фелер в първата тройката място още откриха и спечелилият от втория слалом във Флахау Себастиан Фосс-Солевог (Норвегия), който има пасив от 0.39 секунди, както и Михаел Мат (Австрия), който изостава на 0.67 секунди от своя съотечественик. Лидерът в класирането за дребни бистър глобус в дисциплината Марко Шварц (Австрия) остана шести в първия манш, като пасивът му по отношение на Фелер е 0.89 секунди.

THE LAST DANCE!
Merci

Agence Zoom
— FFS - Fédération Française de Ski (@FedFranceSki)
Първият манш през днешния ден беляза и финалното втурване в кариерата на Жулиен Лизеру (Франция), който по-рано през днешния ден разгласи, че ще постави завършек на своята кариера. Френският деец е сребърен медалист в дисциплината слалом от Световния шампионат във Вал д‘Изер (Франция) през 2009 година. На родна земя той също по този начин завоюва и сребърният орден в Супер комбинацията. В кариерата за Световната купа той има общо девет подиума, три от които са победи, като последна от тях бе през 2010 година.

Вторият манш на нощния слалом в Шладминг започва в 21:45 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР