Най-добрият български състезател по ски ориентиране Станимир Беломъжев спечели сребърен

...
Най-добрият български състезател по ски ориентиране Станимир Беломъжев спечели сребърен
Коментари Харесай

Станимир Беломъжев: Преди десет години на същото място спечелих европейската титла с 1 секунда, сега я загубих заради 2

Най-добрият български играч по ски насочване Станимир Беломъжев завоюва сребърен орден в спринтовата отдалеченост на Европейското състезание в Латвия. Отличието идва дни, откакто двукратният международен първенец стана татко за повторно.

" Изненадах се, че съумях да се съсредоточвам, да се събера и да се стимулирам за стартовете и даже да взема орден, тъй като съзнанието ми, даже и сега не е на Европейското шампионати, а е със фамилията ми ", сподели Беломъжев, който остана единствено на две секунди от златното отличие в конкуренцията.

" Не мога да кажа къде ги изгубих. Може би по цялата отдалеченост. Това беше съвсем оптималният ми резултат, за първи път през живота ме победиха с такава дребна разлика, само че не скърбя. Преди 10 години имахме Европейско състезание на същото място, на същия стадион. Точно на рожденият ми ден, на 16 февруари беше спринтовата отдалеченост и аз станах за първи път европейски първенец и то с една секунда преднина. Може би има баланс, тъй като в този момент 10 години по-късно съм втори, само че с две секунди разлика. Самата подготовка за това Европейско състезание протече много мъчно. Жена ми имаше усложнена бременност и последния месец беше належащо да бъда около нея. Знаете какво беше времето в България декември и януари. Проведох напълно лятна подготовка, без да се качвам на ски. Последното ми качване на ски беше на 19 декември и по-късно се качих чак тук на Европейското състезание. За това резултатите са повече от положителни ", разяснява Беломъжев в изявление за БНР.

Българската смесена щафета в състав Станимир Беломъжев и Антония Григорова приключи седма в последния старт от Европейското състезание по ски насочване.

Българската щафета при дамите в състав Антония Григорова, Калина Недялкова и Андрея Дяксова също се класира на седмо място.

фотография: БФ Ски насочване
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР