Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев се завърна на ринга след

...
Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев се завърна на ринга след
Коментари Харесай

Кубрат Пулев не остави шансове на поляк при завръщането си на ринга

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев се завърна на кръга след повече от година и половина с победа против поляка Анджей Вавжик. Кобрата два пъти прати съперника си в нокдаун и завоюва безапелационно в очите на съдиите - 100-88, 100-88, 99-89.
Прочетете още
Преди Кобрата да излезе на кръга в Калифорния неговият брат Тервел Пулев реализира безапелационна победа над американеца Дионардо Майнър.

Пети рунд

Кобрата направи най-хубавата си композиция от ляв-десен в главата на съперника, след което трябваше да се защищава на отдалеченост от контраатаките. Зрителите също оцениха осъществяванията на българина, който записа над 10 точни леви прави до края на рунда. Десетина секунди преди гонга Пулев заби дясно кроше, а полякът претендираше да е бил ударен с лакът.

Шести рунд

Вавжик очевидно знаеше, че изостава съществено в съдийските карти и стартира по-рисково да пробва комбинации. Това единствено накара Пулев да стане още по-прецизен и да го нарани съществено с ляво кроше. Десен прав в задачата за българина наклони още везните в негова изгода и даже изглеждаше като че ли нокдаунът е близо. Той стана факт в самия завършек на рунда, а полякът се изправи.

Седми рунд

Кобрата още веднъж наниза най-малко 10 сполучливи леви прави в главата на съперника, а към средата на рунда стартира да приготвя и комбинациите с дясна ръкавица. Десните прави в тялото също вършеха чудесна работа за Пулев.

Осми рунд

Кобрата знаеше, че няма потребност да подхваща нищо особено, с цел да резервира преимуществото си. Левият прав работеше чудесно в негова изгода, а полякът беше тотално обезвреден.

Девети рунд

Полякът към този момент напълно беше в режим оцеляване и продължаваше да прави обиколки на кръга до въжетата. Пулев заложи на няколко леви крошета за многообразие, а другояче превъзходството с левия прав не спираше.

Девети рунд

Началото на деветия рунд беше белязано от втори нокдаун в актива на Кобрата, а краката на съперника му като че ли тотално бяха изчерпани откъм сила. Стереотипът на дуела се запазваше, а Кубрат реши да не се впуска в безразсъдни офанзиви с непременна цел нокаут.

Десети рунд

Кубрат нанесе няколко десни прави без подготовка с лявата ръка, като не се затрудни въобще да приключи срещата в своя изгода, а Вавжик надали беше спечелил даже един рунд в очите на съдиите.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР