Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде ексклузивно интервю за своя

...
Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде ексклузивно интервю за своя
Коментари Харесай

Кобрата: Най-добрата сделка е тази, от която човек не може да загуби нищо

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде извънредно изявление за своя сътрудник Winbet преди огромния конфликт за Световната купа против Антъни Джошуа. Родната горделивост показа, че е убеден във опциите и качествата си и че не се опасява от нищо и никого. Кобрата добави, че ще даде всичко по силите си да зарадва всички хора, които го обичат и поддържат.

Здравей, Кубрат, р азкажи ни по какъв начин върви подготовката ти за най-очаквания мач в историята на бокса?

- Здравейте, върви добре, макар дребното време, с което разполагам. Все още не се усещам на 100%, само че върша всичко допустимо до мача да бъда изцяло подготвен. И да се кача на кръга за успеха.

Какво се случи с неуредиците и различията в твоя тим? Очакваш ли още изненади или към този момент гледате в една посока?

- Разногласията не са с моя тим, а с моя управител. Все още не са изчистени, само че се надявам това да се случи. Няма нещо, което чак толкоз да ме изненада. Аз съм подобен човек, че постоянно чакам всичко от всеки.

С треньора ти успяхте ли да изберете избрана тактичност за мача против Джошуа? Разучихте ли слабите му места?

- Постоянно проучваме, всекидневно приказваме. Сигурен съм, че дружно ще намерим пътя към успеха в Кардиф.

В професионалната си кариера имаш 25 победи от 26 мача, а един път международната купа ти се изплъзна. Чувстваш ли, че в този момент залогът е в действителност огромен?

- Не веднъж съм казвал, че залогът във всеки мач е огромен. Но този мач е същински значим, тъй като е за международната купа. Ще се постарая да не отчайвам хората, които имат вяра в мен, живеят с мисълта за тази борба, както мен и я одобряват като своя. Тези хора са значимите за мен и ще сторя всичко по силите си, с цел да ги направя щастливи.

Как би оценил партньорството с един от най-големите букмейкъри в България Winbet? На уебсайт а им е разгласен неповторим за българския пазар безрисков залог за мача, който провокира голям интерес измежду почитателите, стимулира ли те в допълнение това, че получаваш безрезервна поддръжка от всички?

- Професионалисти, с които се работи прелестно. Благодаря за хубавите въпроси в това изявление. Обикновено публицистите ми задават едни и същи въпроси, само че вие сте погледнали на нещата под различен ъгъл. Въпроси, на които и за мен самия бе забавно да дава отговор. Колкото до залога, постоянно съм казвал, че най-хубавата договорка е тогава, когато човек не може да загуби от нея.

Цяла България се вълнува и стиска палци на Кобрата, а неговите сътрудници от Winbet обявиха своята поддръжка посредством акцията „ Подкрепи Кубрат без губещ
залог . От букмейкъра оповестиха, че връщат всички губещи залози за победа на Кобрата.

Проблемът с билетите и фактът, че малко сънародници съумяха да се снабдят с билети за мача, ще се отрази ли на настроението и мотивацията ти в Кардиф Принсипалити?

- Няма да са чак толкоз малко. На стадиона ще има българска аудитория. Нищо, че няма да е болшинство. Това е исторически мач и за България. Убеден съм, че българите в трибуните ще компенсират това, че ще бъдат по-малко, с дух и сърце.

Андреа преди време показа, че мъчно приема да гледа по какъв начин се биеш. Ще пристигна ли в този момент в Кардиф да гледа мача онлайн? Кои твои близки ще бъдат с теб там?

Винаги оставям това решение на нея. Тя да си реши, къде и по какъв начин ще се усеща най-добре. За мен най-важно е да извоювам успеха на българите. Да дам на хората това от което имат потребност. До мен в Кардиф ще бъде брат ми, хората от моя отбор, познати, които щом са намерили метод да бъдат там, макар събитията и изискванията, значи са ми към този момент близки.

Знаем, че тренираш от дребен. Представял ли си си тогава, че ще стигнеш до подобен мач?

- Никога! Въпреки че татко ни от самото начало ни приготвяше за сходно нещо и вярваше в триумфа. Но в никакъв случай не съм го проумявал в цялостния му смисъл. Дори в най-смелите си фантазии.

Ако победиш, на кого би посветил успеха си?

- Вече заобикалям да споделям какво бих направил, в случай че победя. Оказа се, че на хората това не им харесва. Струва им се необикновено и невероятно. Който ме познава обаче, знае на кого бих я посветил.

Какво те поддържа в такива моменти, преди мача и на самия кръг, където успяваш да запазиш забележително самообладание?

- Вярата в себе си, в качествата ми. Веднъж даже брат ми ми сподели, че съм прекомерно несклоняем човек. Преди да го чуя от него не се бях замислял. Тогава осъзнах, че ме е определил доста тъкмо. Не ме тормози никой и нищо. Такова ми е сърцето. Такава ми е душата.

Ако Джошуа стоеше против теб в този момент, какво би му споделил?

- Нищо. Няма какво да му кажа. Просто желая да го надиграя и да покажа, че съм по-добрият.

Независимо от изхода в дуела, какво да чакаме от Кобрата след мача?

- Може да очаквате от мен тъкмо толкоз и тъкмо това, колкото и каквото преди мача: земен, мощен, вярваш и обичащ България. Човек, който в никакъв случай не се предава.

Пожелай си нещо?

То е ясно на всички какво ще си пожелая в този миг. Това е моята фантазия.

И най-после какво е успеха?

- Победата... е безконечната, ежедневната религия! Вяра във себе си, религия в достижението, което искаш. Вяра, че няма нищо невероятно! Разбира се и вярата в Бога. Пламенното предпочитание да успееш. Да се докажеш, да победиш себе си! Незатихващият вулкан в душата и сърцето на човек! Любовта! Любовта към дадения блян. Нещото, което кара сърцата ни да бият ненормално мощно. Именно това ме кара да се усещам жив.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР