Най-добрият български алпиец Алберт Попов записа престижно класиране в топ

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов записа престижно класиране в топ
Коментари Харесай

Алберт Попов завърши на престижното 9-о място в слалома, Камен Златков отпадна във втория манш |

Най-добрият български алпиец Алберт Попов записа влиятелно класиране в топ 10 в слалома на Игрите в Пекин. Българинът вървеше девети след първия манш и резервира позицията си и след втория. Другият ни представител Камен Златков беше 20-и след първото втурване, само че не съумя да приключи във втория.

Състезанието стартира доста обещаващо за Попов, който преодоля трасето на пистата " Ледена река " в Янцин за 54.62 секунди, като изоставаше единствено на 7 десети от секундата зад краткотрайния водач Йоханес Щролц (Австрия). Камен Златков също направи доста мощно първо втурване и финишира 20-и за 55.66 секунди.

За втория манш се класираха 52 от 88 стартирали състезатели. За страдание Камен Златков не финишира. Самият той изясни грешката си с поетия допълнително риск, защото е желал да приключи оптимално напред.

Алберт Попов направи ново солидно втурване за 50.53 секунди и краткотрайно беше на третото място, само че с излизането на пистата на любимците в надпреварата слезе до деветото място.

Това е трето най-хубаво класиране за българин в слалома на олимпийски игри. Легендарният Петър Попангелов има две шести места от Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.

Олимпийската купа завоюва французинът Клеман Ноел. Той приключи с 1:44.09 минута, откакто беше шести в първия манп с 54.30 секунди и даде най-хубаво време във втория - 49.79.

Лидерът след първия манш Йоханес Щролц от Австрия остана втори на 61 стотни от секундата, откакто даде 13-о време във второто втурване. За него това е втори орден от Пекин след златото в алпийската композиция.

Себастиан Фос-Солевааг от Норвегия взе бронза, откакто приключи на 70 стотни от спечелилия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР