Най-добрите ни тенисисти при мъжете и жените съответно Григор Димитров

...
Най-добрите ни тенисисти при мъжете и жените съответно Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров и Виктория Томова започват утре следобед участието си на Уимбълдън

Най-добрите ни тенисисти при мъжете и дамите надлежно Григор Димитров и Виктория Томова ще започват присъединяване си на третия за годината шампионат от Големия шлем - Уимбълдън, на следващия ден следобяд. Григор се изправя против японския квалификант Шо Шимабукуро, до момента в който Вики има за съперничка американката Бернарда Пера.

Томова и Пера ще открият програмата на Корт номер 8, като мачът им стартира не преди 13:00 часа българско време. Американката е сложена под номер 27 в главната скица на конкуренцията. При триумф над Пера, нашата тенисистка ще играе с победителката от мача сред представителката на домакините и участваща с " уайлд кард " Кейти Боултър и Дария Савил от Австралия. Томова е стигала два пъти до втори кръг на Ол Ингланд Клъб - през 2018 година и предходната година, като отстъпи надлежно на Серина Уилямс и Мария Сакари.

Димитров и Шимабукуро излизат трети на Корт номер 18, като преди тях има две срещи - Боултър против Савил и Кимер Копеянс против Алекс де Минор. Това значи, че двамата няма да започват преди 16:30 часа наше време. Григор и Шо нямат формален мач между тях. Японецът е 162-и в международната класация. При победа над азиатеца, 21-ият в главната скица българин ще играе с един всред Иля Ивашка или Федерико Кория. Димитров е стигал до 1/8-финалите на Откритото състезание на Англия единствено два пъти в кариерата си - през 2014 година, когато губи от Новак Джокович в полуфиналите, и през 2017 година, когато пада от Роджър Федерер в осминафиналите.

Утре присъединяване си на Уимбълдън стартира и международният номер 1 при мъжете Карлос Алкарас, който има за противник френския деец Жереми Шарди. Шампионката от предходната година при дамите Елена Рибакина също ще бъде на корта за дуела си с американката Шелби Роджърс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР