Най-добрите български атлети в бяганията на средни и дълги разстояния,

...
Най-добрите български атлети в бяганията на средни и дълги разстояния,
Коментари Харесай

Най-добрите бегачи и стотици любители стартират в щафетния маратон на България

Най-добрите български спортисти в бяганията на междинни и дълги дистанции, както и стотици фенове ще вземат участие в шестото издание на щафетния маратон на София. Надпреварата „ София Екиден Маратон “ ще се организира на 6 септември от 9:00 часа пред Националния стадион „ Васил Левски “.

Трасето ще премине през част от централните улици и булеварди на столицата. В бягането ще започват и елитни бегачи от Румъния, Уганда и Мароко.

Един от най-силните ни състезатели в последните 15 години Йоло Николов селектира личен тим като е стимулиран да сложи връх на трасето. В бягането ще взе участие и Милица Мирчева, която е измежду топ-атлетките на маратон в Европа. Световният първенец за хора с увреждания Християн Стоянов е окуражен да победи за четвърти път в бягането.

Фаворит за победа е „ Маратон Пловдив “, който преди година завоюва, а в този момент още веднъж в отбора са най-бързите румънци.

Състезанието е само по рода в България. Атлетите са обединени в тимове от по шестима души, които ще изминат класическата отдалеченост от 42.195 км. Бегачите ще бъдат разпределени на шест поста (5 км+10 км+5 км+10 км+5 км+7.195 км = 42.195 км).

Събитието се организира в чест на националния празник – Съединението на Княжество България и Източна Румелия, за което символизира и щафетното тичане.

През тази година съревнование още веднъж е под патронажа на посолството на Япония. Именно от Азия идва името „ Екиден “, което е композиция от думите „ пункт “ (駅) и „ предаване “ (伝). За първи път щафетен маратон се организира в Япония.

В надпреварата всеки може да премери сили или да бъде в един тим с част от най-силните спортисти на България. Отборите могат да бъдат напълно мъжки, женски или смесени.

Записването продължава в уеб страницата на надпреварата –
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР