Най-добре в спалнята да правим едно-единствено нещо – да спим.

...
Най-добре в спалнята да правим едно-единствено нещо – да спим.
Коментари Харесай

6 неща, които нямат място в спалнята ви

Най-добре в спалнята да вършим едно-единствено нещо – да спим. Е, несъмнено, не би трябвало да липсва и секс. За разлика от следните шест неща, които нямат никакво място в стаята за нощен отдих.

Мобилен телефон

Всъщност всички знаем, че не е добре да държим смарт телефона си в спалнята. Първо, изкушаваме се да сърфираме безпределно в обществените мрежи, до момента в който затворим очи. А заран продължаваме оттова, докъдето сме стигнали вечерта. Второ, не е изключено с нездравословните си лъчения мобилните телефони да предизвикат рак. И трета, не по-маловажна причина да държите смарт телефона си надалеч от спалнята, е, че синята светлина, която излъчва, пречи на производството на мелатонин, а това на собствен ред води до нарушавания на съня. Затова: през нощта мястото на мобилния телефон е в кухнята!

Храна

Колко постоянно ви се случва да ядете в леглото? Надяваме се, че по-скоро рядко, тъй като този табиет не се отразява добре на съня ви. Да не приказваме за остатъците от храна във тип на трохи и други сходни, които се събират в пролуката на леглото. Който яде постоянно в леглото, нормално гледа и телевизия или чете книга и по този начин с времето мозъкът си основава връзки с други всекидневни действия (освен със съня). Това утежнява качеството на съня, тъй като мозъкът е този, който оповестява на тялото по кое време е настъпил часът за спане.

Бюро (писалище)

Наистина, работното ни място няма никаква работа в стаята за сън! Лаптопът или таблетът също няма какво да търсят там. В спалнята би трябвало на първо място да си почиваме, а това сигурно е мъчно, в случай че непрестанно надничаме към бюрото си.

Телевизор

Този предмет също е непотребен в спалнята. Спим по-лошо, в случай че гледаме телевизия директно преди сън: поради синята светлина, която хвърля тв приемникът, и поради многочислените облици, които се запечатват в съзнанието ни тъкмо когато би трябвало да го подготвим за спане. Освен това заспиваме прекомерно късно, тъй като безусловно държим да догледаме измежду нощ следващия епизод от престъпната поредност, която следим.

Домашни любимци

Може да е хубаво, когато кучето топли краката ни в хладните нощи, или котката приспивно   мърка до ухото ни, до момента в който сънуваме. Но животните в стаята могат да смутят съня ни, в случай че се разсънят ненадейно и се катурнат от горната страна ни. Освен това те прекарват огромна част от деня си навън и може да довлекат паразити в леглото. По тези аргументи не е целесъобразно да държите домашния си любим в спалнята. Има обаче няколко неща, които приказват в интерес на противоположното. Така да вземем за пример кучето до вас в леглото ще ви помогне по-лесно да заспите, защото  вместо да се въртите неспокойно, ще се вслушвате в равномерното му дишане.

Твърде доста кримки

А в този момент съществено: можете ли да се отпуснете в помещение, натъпкано с престъпни романи и други ненужни предмети? Именно! И ние също. Погрижете се спалнята ви постоянно да е разтребена, без купища движимости на видни места и разхвърляни облекла.  

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР