Най-добре се бори инфлацията с производството на стоки и услуги,

...
Най-добре се бори инфлацията с производството на стоки и услуги,
Коментари Харесай

Хампарцумян: Вдигането на минималната работна заплата допълнително ще помпа инфлацията

Най-добре се бори инфлацията с производството на артикули и услуги, които някой ще купи. Стоките и услугите, които предлагаме не са пораснали с 19%. Тези пари за жалост в допълнение ще помпат инфлацията или ще пречат на по-бързото изпадане, в случай че има такава наклонност. Това ще ни отдалечава от еврозоната, други стратегически цели на България може да бъдат затруднени. Това разяснява в ефира на банкерът Левон Хампарцумян във връзка нарастването на минималната работна заплата, която се чака от 1 януари да стане 933 лв..

" Такова нарастване би трябвало да се прави грамотно и последователно, тъй че да има минимално негативно въздействие върху развиването на стопанската система. Парите, които страната дава като минимална работна заплата, са резултат от напъните, труда и триумфа на стопански дейната част от популацията. Голямото неравноправие сред приходите на хората у нас не трябва да се бори с административно увеличение на минималната работна заплата ", посочи Хампарцумян. 

По думите му, бизнесът е прагматичен. Извън София бизнесът, който няма да може да заплаща минималната работна заплата, ще стартира да назначава на половин работен ден, изясни той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР