Най-добре е българските военнослужещи да участват в учения, а не

...
Най-добре е българските военнослужещи да участват в учения, а не
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Най-добре е българските военни да участват в учения, а не в конфликти

Най-добре е българските военнослужещи да вземат участие в учения, а не в спорове, сподели през днешния ден във Варна министър председателят Бойко Борисов, който поздрави военните моряци по случай 139-а годишнина на Военноморските сили. Сред гостите на тържеството бяха началникът на защитата военачалник Андрей Боцев, финансовият министър Владислав Горанов представители на държавната и локалната власт.

Ситуацията в Черноморския район е тежка и българските политици би трябвало да поставим старания на всички равнища, с цел да не допуснем да се стигне до спорове, добави Борисов. Премиерът даде обещание да се подхващат всички вероятни дипломатически стъпки за понижаване на напрежението.

Българските военнослужещи са добре готови, само че техните благоприятни условия би трябвало бъдат употребени и да служат като гаранция за въздържане на евентуални спорове, те да вземат участие единствено в учения и да се завръщат вкъщи живи и здрави, сподели министър председателят.

Той добави, че държавното управление е поело ангажимент и вървят няколко огромни и скъпоструващи плана, свързани с армията. По думите му до края на годината може да се стигне и до сключването на съответни контракти по осъществяването им.

От началото на тази година Военноморските сили участваха сполучливо в няколко учения и непрекъснати групи на НАТО, добави командирът на военния флот контраадмирал Митко Петев. Той даде висока оценка и за организацията и провеждането на учението " Бриз 2018 ". Петев добави още, че формированията на флота са постоянно в подготвеност да окажат помощ на обществото при бедствия или рецесии.

Командирът на Военноморски сили напомни, че през последните месеци военните получиха нова техника. И посочи, че в този момент флотът е спечелил и план по европейска стратегия за мобилен модул за подводни интервенции.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР