Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова откри по великолепен начин участието

...
Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова откри по великолепен начин участието
Коментари Харесай

След ожесточена битка: Борбена Томова е само на крачка от основната схема на US Open!

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова откри по превъзходен метод присъединяване си в квалификациите на тазгодишното Открито състезание на Съединени американски щати, отпускайки едвам три гейма на Альона Болсова. Нашето момиче продължи с отличните си изяви и във втория стадий на пресявките, където се изправи против международната №167 Джоан Цюгер. В хода на дуела видяхме цели 15 пробива, като самодейността непрестанно менеше своята притежателка, само че в последна сметка по-стабилна от двете в решителните моменти се оказа софиянката, която се възползва от съмненията на съперничката си, с цел да победи с крайния триумф след 6:3 7:6(8). Така тя се класира за финалния стадий на квалификациите, като в борба за място в главната скица ще премери сили със международната №182 Виктория Кузмова.

Откриващата част се трансформира в истински призрачен сън за сервиращите, защото във всеки един гейм ставахме очевидци на благоприятни условия за пробив. Българката ловко миксираше ударите си, като също по този начин постоянно ускоряваше топката в търсене на нападателно продължение. Това се оказа и вярната рецепта против швейцарката, която се задоволяваше с това само да връща топката в игра, без да има задоволително заостреност в ударите си. Възползвайки се от зачестилите грешки на съперничката в края на сета, първата ни ракета осъществя общо седми пробив в частта, с цел да поведе с 5:3, като точно това се оказа и решаващият миг за развръзката на дебютния сет.

В началото на втората част Томова намали равнището си на игра и позволи да бъде пробита още в дебютното си подаване. От своя страна, Цюгер стабилизира доста представянето си от сервис линията и съумя да развие преднината си до 3:0, само че не след дълго пропуските от нейна страна се завърнаха с цялостна мощ и равенството бе възвърнато - 3:3. Последва нова серия от шест следващи пробива, довела до изиграването на тайбрек, където всяка от двете разпростра капацитета си и станахме очевидци на редица първокласни разигравания. Нашата сънародничка на три пъти доближи до благоприятни условия за продобиване на дуела и въпреки първите две от тях да пропиля след непредизвикани неточности, то при последната съумя да постави завършек на разногласието в своя изгода след дълготрайно разиграване, приключило с неточност на швейцарката.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР