Най-добрата гимнастичка в последните години Симон Байлс призна, че е

...
Най-добрата гимнастичка в последните години Симон Байлс призна, че е
Коментари Харесай

Байлс: Плаках при новината за отлагането на Олимпиадата

Най-добрата гимнастичка в последните години Симон Байлс призна, че е плакала, когато е научила новината, че Олимпийските игри в Токио се отсрочват с една година поради пандемията от COVID-19. 23-годишната американка планираше да постави завършек на професионалната си кариера след края на Игрите това лято, само че в този момент ще би трябвало да води подготовка още 15 месеца, преди да спре със спорта.

“Плаках, даже не осъзнавах какво се случва. Разбира се, в този момент има по-важни проблеми от отлагането на Олимпиадата, само че аз бях подготвена след три месеца да приключа. Бях си наумила това от четири години, тъй че ми беше мъчно внезапно да приема, че ще би трябвало да продължа още цяла година. Трудно е да рестартираш календара и часовника, когато през целия си живот си се готвил да бъдеш подготвен в тъкмо този миг. Така че това в действителност бе смазващо ”, показа Байлс пред Би Би Си.

Високата едвам 142 сантиметра Байлс има умопомрачителните 30 медала от Световни шампионати и Олимпийски игри и е определяна от мнозина за най-великата гимнастичка в историята. “За миг си помислих просто да се откажа. Това е голямо физическо и психическо натоварване и не бях сигурна дали ще съумея да остана в най-хубава форма още цяла година. Сега обаче имам мотивацията да продължа още една година, да го направя още веднъж и да бъда даже по-добра, в сравнение с в Рио. Не съм стигнала толкоз надалеч, единствено с цел да се откажа. Искам сама да взема решението по кое време съм завършила със спорта ”, добави тя.

“Тялото ми до известна степен към този момент не устоя. Още цяла година гимнастика е голямо натоварване. Треньорите ми ще ме приготвят, само че в случай че душевен не си изцяло подготвен, тогава може в действителност да се нараниш. Ние вършим доста сложни осъществявания и в случай че не си 100 % концентриран, в действителност може да счупиш нещо. Физически в този момент съм даже по-добра от Рио, което е хубаво, само че би трябвало и душевен да бъда на върха на опциите си. Това ще бъде най-трудната част ”, сподели още Байлс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР