Най-добрата футболистка за 2019-а година – Меган Рапино, стана поредният

...
Най-добрата футболистка за 2019-а година – Меган Рапино, стана поредният
Коментари Харесай

Меган Рапино: Глобата за България е пълна подигравка

Най-добрата футболистка за 2019-а година – Меган Рапино, стана следващият човек в света, който взе отношение след расисткия скандал след мача България – Англия. Рапино, която посочи поредност от проблеми в речта си при приемането на премията FIFA The Best през предишния месец, окачестви санкцията от 85 хиляди евро за България като „ цялостен фарс и подигравка”.

УЕФА: Затворен стадион за два мача и люта санкция за България

Американската звезда прикани клубове, публични лица и почитатели да продължат да се борят по всевъзможен начин срещу расизма в играта. „ Не може да одобряваме това нещо. Не бива да съществува в нашата игра. Усещам, че всички – играчи, почитатели, президенти, се провалят в опитите си да се опълчват на тези ексцесии”, призна Рапино пред британските медии.

Рапино уточни наказването за България като спорно, откакто е било потвърдено за мощна и трайна расистка корист по време на квалификацията сред „ трикольорите” и Англия за UEFA EURO 2020. „ Ако в миналото ви заловен да вършиме нещо расистко, би трябвало да те санкционират до живо. Това е мнението ми по въпроса – 85 хиляди евро са цялостна насмешка. Трябва да се направи по този начин, че наказването да е злокобно за тима, федерацията, а също по този начин финансовата глоба да е огромна”.

„ Пожелавам на целия тим и Рахийм Стърлинг да преборят този проблем с цялата си мощност. Нужно е „ тази болест” да бъде излекувана и не би трябвало хора да стават жертви на тези изказвания”, призна още най-хубавата футболистка за годината.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР